Den danske designvirksomhed Gubi, der har rødder helt tilbage til 1967, er blevet solgt til den nordiske kapitalfond Axcel.

Det er gået godt for Gubi A/S gennem de senere år. Designvirksomheden har således oplevet vækst på tværs af både produktkategorier, salgskanaler og geografier. Det har ført til vækst i både omsætning og indtjening. Det ses især på bundlinjen, hvor virksomhedens overskud er steget med over 800 procent siden 2012/13.

Nu har den adm. direktør Jacob G. Olsen solgt Gubi til kapitalfonden Axcel, der har købt majoriteten i den voksende designvirksomhed sammen med medinvestoren Chr. Augustinus Fabrikker.

Axcel har erfaring med international ekspansion og partnerskaber med ejerledere. Derfor er Jacob G. Olsen også overbevist om, at han i fællesskab med kapitalfonden kan tage Gubi til det næste niveau.

Læs også: Sackit træder ind på nyt møbelmarked

”Efter flere år med høj vækst er næste skridt i vores udvikling at øge vores markedsandel på eksisterende markeder, ekspandere på en række nye markeder og videreudvikle vores organisation. Det er derfor det rette tidspunkt at starte et samarbejde med en professionel og aktiv ejer som Axcel, der kan bistå med at realisere vores strategiplan,” udtaler Jacob G. Olsen i en pressemeddelelse.

Jacob G. Olsen fortsætter som adm. direktør og medejer i selskabet, idet han beholder 40 procent af aktierne.

Hos Axcel ser de også frem til samarbejdet med Jacob G. Olsen og Gubi:

”Jacob har skabt en vækstorienteret, skalérbar designvirksomhed med et stærkt brand, en klar designprofil, dygtige medarbejdere og innovative produkter, som kunderne efterspørger internationalt. Der er gode muligheder for yderligere ekspansion i Europa, USA, Australien og Asien, og vi ser derfor meget frem til at realisere strategien med Jacob og ledelsen i Gubi,” fortæller Asbjørn Hyldgaard, der er direktør og ansvarlig for investeringen hos Axcel.

Ifølge Børsens kilder har handlen værdisat Gubi til cirka 1,5 mia. kroner, hvilket giver Jacob G. Olsen cirka 1. mia. kroner i hånden. Men det er ikke noget, som Jacob G. Olsen ønsker at kommentere på overfor Børsen, da de to parter har aftalt ikke at offentliggøre prisen.


Gubi blev grundlagt i 1967 af Jacob G. Olsens forældre, Lisbeth og Gubi Olsen. Virksomheden designer møbler, lamper og andre interiørprodukter, som bliver solgt gennem detailbutikker, egen onlinedistribution og via kontraktmarkedet.