Køkkenproducenter har kronede dage: Rekordår på vej

Forbrugernes prioritering af boligfornyelser under coronapandemien har givet danske køkkenproducenter luft under vingerne. Så meget, at flere store køkkenvirksomheder melder om kurs mod rekord i 2020.

Der er travlt hos de danske køkkenproducenter. Danskerne vælger i disse tider at prioritere at investere i forbrugsgoder som elektronik, møbler og ikke mindst køkkener. To af de største køkkenproducenter i Danmark Nobia og TCM Group fortæller til Børsen, at de har rygende travlt. Omsætningen i 2020 kan derfor ramme helt nye højder.

Hos Nobia Denmark A/S forventer direktør for HTH og Unoform, Jesper Gylling Olsen, at der i 2020 bliver produceret i alt 97.000 køkkener på virksomhedens fabrik i Ølgod. Det betyder, at Nobia Danmark er på vej mod en tocifret omsætningsvækst i 2020. Danskernes lyst til nye køkkener giver travlhed som aldrig før.

“Den ene uge efter den anden så vi rekordstor ordreindgang. Vi havde uger, hvor vi var oppe og få ordrer på 32.000 skabe om ugen. Det har vi aldrig nogensinde oplevet før,” siger Jesper Gylling til mediet.

Samme travlhed gør sig gældende hos konkurrenten TCM Group, der står bag de to brands Svane og Tvis. I et kvartalsregnskab fremgår det, at salget voksede med 2,2 procent til 762 mio. kroner i de første ni måneder af 2020 sammenlignet med 2019, som ellers var et rekordår.

“Den her coronaepidemi udviklede sig i løbet af nogle uger til at være en slags alt-til-hjemmet-epidemi. Det har hele vores branche nydt godt af,” lyder det fra Torben Paulin, adm. direktør i TCM Group.

Foto: Svane Køkkenet