Under dette års 3 Days of Design kan man opleve cirkulære design fra Mater, der er produceret i samarbejde med både Novo Nordisk, Carlsberg og BKI-kaffe. 

Det danske designbrand Mater er gået sammen med Novo Nordisk, Carlsberg og BKI-kaffe i en cirkulær designudstilling, som vil kunne ses under dette års 3 Days of Design på Villa Copenhagen. Det skriver Mater i en pressemeddelelse.

Man vil blandt andet kunne se Mask Stool, som er designet af den danske arkitekt og designer Eva Harlou, der demonstrerer en ny innovativ teknik til upcycling af virksomheders affald mere effektivt – en metode skabt til at anvende de ressourcer, vi allerede har produceret mindst én gang.

Foto: Mask Stool, Mater

Mater benytter blandt andet et restprodukt fra Carlsbergs ølproduktion, masken, som er en våd fiberbaseret masse, der tørres og blandes med granulat af plastaffald, der muliggør formstøbning.

“Carlsberg er altid på udkig efter nye løsninger, der kan gøre vores produkter bedre og vores produktion mere miljøvenlig. Mater er lykkedes med at anvende vores mask fra ølproduktion på en ny måde. Normalt bliver masken brugt til dyrefoder, men Mater har lykkedes med en ny metode, hvor masken mikses med genanvendt plast til at skabe møbler. Det er helt i vores ånd altid at prøve at gøre det bedre,” lyder det fra Sustainability Manager i Carlsberg Danmark, Tenna Skov Thorsted.

Man vil ligeledes kunne opleve ‘Earth Stool’, der også er designet af Eva Harlou. Sædet på denne stol består dels af plastaffald fra Novo Nordisk mikset med skaller fra ristningen af kaffebønner hos BKI-kaffe.

Foto: Earth Stool, Mater

Plasten stammer fra kasserede insulinpenne, og blandingen opvarmes først i en specialudviklet maskine, hvorefter massen formstøbes. Denne proces er udviklet i samarbejde med Teknologisk Institut og Københavns Universitet.

“Siden 2006 har vi arbejdet på at udvikle produktionsmetoder med positiv indvirkning på miljøet. Vi opererer i en branche, som er kendt for at efterlade et betydeligt miljøaftryk – vi startede Mater for at udfordre udgangspunktet og være de førende indenfor bæredygtig produktion af kvalitetsmøbler og belysning,” forklarer Henrik Marstrand, der er CEO i og stifter af Mater A/S.

Foto: Mater A/S