365DESIGN har talt med Mette Ditmer, der efter næsten to års licenssamarbejde med Rikki Tikki Company A/S er gået solo igen.

Mette Ditmer Design ApS har i knap to år haft et licenssamarbejde med Rikki Tikki Company A/S, indtil sidstnævnte gik konkurs i november sidste år. Konkursmeldingen kom som et chok for Mette Ditmer, der godt vidste, at økonomien skrantede i 2017, men ikke var klar over, at det stod så slemt til.

”Konkursprocessen har været virkelig hård. Dét, at en tredjepart pludselig kan afgøre dit brands skæbne efter 22 år, er grænseoverskridende og meget frustrerende,” fortæller Mette Ditmer til 365DESIGN.

Siden konkursmeldingen har alle Mette Ditmers designprodukter været låst af konkursboet, som en del af Rikki Tikki Companys varelager. Det har resulteret i, at flere forhandlere har været uden Mette Ditmers designprodukter de seneste måneder. Sådan forbliver det dog ikke meget længere.

”Vi har haft et par hårde måneder, men til sidst fandt vi en løsning med konkursboet, så vores produkter ikke endte i de forkerte distributionskanaler, og sagen endte i en retssal,” fortæller Mette Ditmer, der den 1. februar 2018 har købt hele varelaget af ’Mette Ditmer’ og ’Rasmus Klump by Mette Ditmer’ fra konkursboet.

Det betyder, at Mette Ditmer Design igen overtager alt salg, distribution og produktion, som brandet har gjort i mange år tidligere. Mette Ditmer peger på, at fordelen ved nu igen at have eget salgsselskab er, at der kommer 100 procent fokus på brandet, og at det derved er lettere at lægge en særskilt og skarp brandstrategi.

”Vi har det rigtigt godt med at være os selv igen, og vi har jo været vant til at stå for både produktion, salg og markedsføring – det har to år med Rikki Tikki Company ikke ændret på. Tværtimod har de to år med Rikki Tikki Company givet mig mulighed for at fokusere på nogle områder i forhold til brandet, som trængte til en update, så alt nu står skarpt, og fokus kan flyttes til distributionen og præsentationen i butikkerne,” lyder det fra Mette Ditmer, der også ser lyst på fremtiden:

”Tiden med Rikki Tikki Company har betydet seriøs vækst på eksportmarkederne, og der er mange nye hjul i gang i både ind- og udland – så vi har lyst og mod på at bringe brandet langt videre de næste år – og så må vi se, hvad der sker,” slutter Mette Ditmer.


Mette Ditmer Design designer, producerer, markedsfører og sælger boligtilbehør og -tekstil til hjemmet. Virksomheden har eksisteret i 22 år, hvoraf de fleste har været med eget salgsselskab.