Et nyt samarbejde skal sikre, at kunderne kan spore læderet på møbelbrandets produkter helt tilbage til kvæget på markerne. Hermed tager møbelbrandet endnu et skridt mod en mere ansvarlig anvendelse af materialer.

Fra september 2021 har det danske møbelbrand Fredericia Furniture tilbudt sine kunder muligheden for at købe brandets ikoniske møbler polstret med 100 procent sporbart læder.

Møbelbrandet har nemlig indgået et samarbejde med den danske virksomhed Spoor, der via en ny sporbarhedsteknologi er i stand til at dokumentere og validere læderprodukter hele vejen fra kvæget på markerne til det færdige produkt. Det oplyser Fredericia Furniture og Spoor i en pressemeddelelse.

Hos Fredericia Furniture prioriterer de at kende til oprindelsesstedet på de materialer, som de anvender i deres produkter, fortæller Head of Design hos møbelvirksomheden, Rasmus Graversen:

”Da vi blev kontaktet af Spoor og hørte om deres teknologi, der garanterer læder med fuld sporbarhed, følte vi derfor, der var et godt match med vores tilgang til ansvarlig materialeanvendelse.”

“Der går fire store læderhuder til at polstre en Børge Mogensen-sofa. Efter mange års fokus på sporbarhed i forhold til skovhugst er vi glade for at kunne tilbyde en endnu mere finmasket sporbarhed på læder,” uddyber Rasmus Graversen.

Også hos Spoor vækker det glæde at indgå samarbejde med Fredericia Furniture.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at vi er meget stolte af samarbejdet med en af de absolutte spydspidser inden for dansk møbeldesign, og sammen kan vi nu adressere det stigende behov for transparens og ansvarlighed, vi ser i markedet og tiden,” siger Birgitte Holgaard Langer, Business Development Director hos Spoor.

Med Fredericia Furnitures Spoor-læder kan kunderne være sikre på, at læderet kommer fra kvæg, der er opdrættet på gårde i Nordeuropa. Spoor samarbejder med det sidste tilbageværende garveri i Danmark, Scan-Hide, hvor læderet bliver garvet. Herefter sendes det garvede læder til Italien, hvor det bliver færdigbehandlet.

Læderet kommer som et biprodukt fra kød- og mejeriindustrien og bidrager derfor til en cirkulær økonomi.

Spoor blev etableret i 2020. Samarbejdet med Fredericia Furniture er Spoors første i møbelbranchen. Udover møbelvirksomheden samarbejder Spoor med Pyk Copenhagen, August Sandgren, Gasoline Grill og Roccamore.