På baggrund af brud på datasikkerheden har Datatilsynet meldt IDdesign, der driver Ilva og Idémøbler, til politiet. Møbelselskabet står til en bøde på 1,5 mio. kroner.

I en pressemeddelelse, som Datatilsynet har sendt ud tirsdag, fremgår det, at IDdesign er politianmeldt for manglende sletning af kundeoplysninger. Datatilsynet mener, at møbelselskabet ikke har slettet oplysninger om 385.000 kunder, hvor Datatilsynet i sin politianmeldelse forslår, at selskabet skal betale en bøde på 1,5 mio. kroner.

Det var under et besøg i efteråret 2018 hos IDdesign, at Datatilsynet blev gjort opmærksom på, at møbelselskabet ikke havde fastsat slettefrister på oplysninger om 385.000 kunder.

”Forud for tilsynsbesøget havde IDdesign sendt en oversigt over de systemer, som virksomheden anvender til behandling af personoplysninger. IDdesign oplyste i den forbindelse, at der i enkelte Idémøbler-butikker fortsat anvendes et ældre system, som ellers er erstattet af et nyere system i de andre butikker, og at der i det gamle system behandles oplysninger om cirka 385.000 kunders navn, adresse, telefonnummer, e-mail og købshistorik. Under tilsynsbesøget oplyste IDdesign endvidere, at der ikke er fastsat slettefrister i dette system, hvorfor personoplysninger i det gamle system aldrig er blevet slettet,” forklares der i pressemeddelelsen.

Da IDdesign ikke har forholdt sig til, hvornår personoplysninger i det ældre system ikke længere er nødvendige, og dermed ikke har fastsat tidsfrister for sletninger, mener Datatilsynet, at møbelselskabet ikke overholder databeskyttelsesforordningens krav om sletning.