Montana har nu fået den danske møbelvirksomhed Engelbrechts under vingerne. Målet er, at opkøbet skal styrke Montana på kontraktmarkedet.

Som et led i virksomhedens forretningsstrategi om at styrke sortiment og profil på kontraktmarkedet har Montana Furniture købt møbelvirksomheden Engelbrechts.

Det oplyser Montana i en pressemeddelelse. Montana får med opkøbet adgang til Engelbrechts anerkendte stoleserier, og Morten Engelbrecht samt 10 medarbejdere integreres i Montanas organisation. Også Engelbrechts showroom i Skindergade fortsætter.

Montana er kommet godt igennem coronakrisen, hvor virksomheden de seneste ni måneder har oplevet vækst på ordretilgangen og omsætningen på mere end 25 procent.

Opkøbet er ifølge Montana velovervejet, og købet er udelukkende finansieret for virksomhedens egne midler. Direktør for Montana Joakim Lassen forklarer om opkøbet:

”Ikonisk og kvalitetsbevidst design inden for siddemøbler gør Engelbrechts til det rette opkøb for Montana. Vi ser især, at stoleserierne Kevi og Chairik kan gøre sig godt sammen med Montanas produkter på kontraktmarkedet, samtidig er vi overbevist om, at specielt Kevi-stolen vil få succes på retailmarkedet.”

Han fortsætter:

”Jeg er superglad for, at det lykkedes at blive enige. Jeg er overbevist om, at de to brands sammen kan drive det til noget stort. Jeg ser desuden frem til et frugtbart samarbejde med Morten Engelbrecht og hans medarbejdere.”

Ikke nogen nem beslutning

Morten Engelbrecht stiftede sit livsværk tilbage i 1989. Engelbrechts var i begyndelsen en detailbutik, der forhandlede udvalgte high-end møbler fra hele verden. Siden udvidede Morten Engelbrecht konceptet til også at inkludere produkter udviklet specifikt til Engelbrechts. Virksomheden blev nu et møbelbrand med egne produktserier.

Ifølge Morten Engelbrecht er beslutningen om at sælge virksomheden nøje gennemtænkt.

”Det har ikke været nogen nem beslutning at videregive det, jeg har oparbejdet gennem 32 år, men jeg synes, at de to virksomheder og produkter komplementerer hinanden godt. Derudover ser jeg frem til at samarbejde med Joakim Lassen og ikke mindst til at kunne koncentrere mig fuldt ud om produktudvikling,” siger Morten Engelbrecht.

Over de næste 12 måneder vil integrationen af Engelbrechts i Montana Furniture blive effektueret.

Foto: Fra venstre Morten Engenbrecht og Joakim Lassen