Montana klarer sig fornuftigt gennem krisen

”Montana har umiddelbart klaret første del af coronakrisen godt,” lyder det fra CEO, Joakim Lassen, der dog også har måtte nedjustere forventninger til 2020 og afskedige medarbejdere.

Som mange andre virksomheder er Montana Furniture A/S også påvirket af coronakrisen. Pandemiens første tid gav et mærkbart udslag i møbel- og designvirksomhedens omsætning, men den har efterfølgende rettet sig og er ikke udviklet sig så negativt, som virksomheden først frygtede. Det skriver Montana i en pressemeddelelse.

”Montana har umiddelbart klaret første del af coronakrisen godt. Ikke mindst med stor opbakning fra alle medarbejdere, som har udvist store fleksibilitet ved planlægning af arbejdstiden og indgåelse af en aftale om midlertidig lønnedgang samt iværksættelse af aktiviteter og kampagner med det i sigte at stimulere salget – også i forhold til vores forhandlere, som coronakrisen ligeledes har udfordret,” lyder det fra Joakim Lassen, der er CEO i Montana Furniture A/S, og fortsætter:

”For at sikre en fortsat fornuftig ordreindgang, har vi iværksat flere salgsaktiviteter, som har været en succes, og vi har modtaget større ordrer på både detail- og kontraktmarkedet. Vores produktion i Haarby har således gennem hele perioden haft fuld beskæftigelse.”

Selv om det går fint fremad for Montana på trods af krisen, så har virksomheden alligevel justeret sine forventninger til det igangværende regnskabsår.

Som et resultat heraf har virksomheden været nødsaget til at afskedige otte funktionærer samt foretage besparelser på flere områder, som eksempelvis messedeltagelse og ikke-driftsrelaterede aktiviteter for at sikre, at virksomheden er rustet til fremtiden.

”Montana har før klaret sig godt igennem kriser ved at agere efter rettidig omhu-princippet, hvilket vi også vælger at gøre nu. Vi anser disse tiltag som svære, men nødvendige, for at sikre en fortsat sund virksomhed i fremtiden,” skriver virksomheden i pressemeddelelsen.

Montana vil dog fortsat deltage under det københavnske designevent 3 Days of Design og have fokus på sine showrooms i Oslo, Stockholm samt sin flagskibsbutik i København.

Foto: Montana