Den danske designvirksomhed har i år valgt at støtte op om en nyopstartet designplatform, der udstiller under dette års 3 Days of Design. “Med samarbejdet søger vi at bygge bro mellem den nye generations ideer og den etablerede designscene,” lyder det fra Muutos direktør.

Den etablerede designvirksomhed Muuto har i år valgt at støtte op om den kuraterede udstillingsplatform og det kreative fællesskab Ukurant. Siden etableringen i oktober 2019 har Ukurant fokuseret på at sætte spotlys på ungt og eksperimenterende design. Bag Ukurant står netop fire unge designere – de fire studerende ved Det Kongelige Danske Kunstakademi: Lærke Ryom, Kamma Rosa Schytte, Kasper Kyster og Josefine Krabbe Munck.

Under dette års 3 Days of Design, der løber af stablen fra den 16. til den 18. september, vil Ukurant åbne op for sin anden udstilling, Ukurant Perspectives, som denne gang har fået støtte af Muuto.

Støtten fra Muuto har til at hensigt at få Ukurant som ung, nyopstartet designplatform ud til et bredere publikum, hvilket blandt andet skal ske ved at gøre brug af Muutos store rækkevidde og netværk.

“Ukurant og Muuto deler et fælles ønske om at styrke fremtidens designtalenters position i industrien. Med samarbejdet søger vi at bygge bro mellem den nye generations ideer og den etablerede designscene,” forklarer CEO hos Muuto, Anders Cleemann, om samarbejdet.

For Ukurant har støtten fra Muuto stor betydning i forhold til at få promoveret de unge designere, som de repræsenterer.

“Ukurant handler om at give unge designtalenter en platform som kan frembringe, forstærke og promovere nye perspektiver i designverdenen. At have Muutos støtte til dette års udstilling understreger denne filosofi ved at koble de tanker og idéer, som kommer fra de aspirerende designere, sammen med den etablerede designverden,” forklarer Ukurant.

Ukurant
Støtte på flere forskellige planer

Men hvordan kan en etableret designvirksomhed som Muuto helt konkret støtte et koncept som Ukurant?

Samarbejdet mellem Muuto og Ukurant tager form på flere forskellige måder. Først og fremmest agerer Muuto sparringspartner for Ukurant – eksempelvis ved planlægning af dette års udstillingskoncept, formatet og de efterfølgende kommunikationsindsatser. 

Derudover har Muutos interne designafdeling taget del i den kuratoriske beslutningsproces, hvor de blandt andet er kommet med sparring og feedback på udvælgelsen af udstillere til udstillingen. Det er dog udelukkende Ukurant selv, der har stået for valget af deres udstillere.

Samarbejdet består også i økonomisk støtte og sponsorat af møbler til indretningen af Ukurants udstilling. Som et sidste es i ærmet vil der under 3 Days of Design blive udstillet et såkaldt Muuto-relateret kunstværk på Muutos hovedkontor samt i Ukurant Perspectives, der er designet af to tidligere Ukurant-udstillere.

Udstillingen Ukurant Perspectives åbner op den 16. september og kan opleves frem til den 26. september i København K.

Foto: Ukurant