Tre studieveninder har slået sig sammen for at etablere det nye designstudie Studio Essens. Visionen er at kreere æstetiske og ærlige rum og møbler – og ikke mindst at skabe et community for design i Aarhus. Den jyske hovedstad har nemlig stort potentiale, mener de tre stiftere.

 

Amanda Børgesen, Julie Strange & Louise Bitsch

Stiftere af designstudiet Studio Essens 

Hvad er historien bag Studio Essens?

Vi mødte hinanden på studiet på VIA University College i Herning, hvor Amanda læste Retail Design, og Louise og Julie gik i klasse sammen på Furniture Design. Vi flyttede sammen i Herning et års tid inde i studiet, og lige siden har vi været tætte veninder. I dag bor vi alle tre i Aarhus.

Under corona-nedlukningen mærkede vi alle at blive ramt af demotivation og rastløshed. Derfor virkede det naturligt at lave noget sammen og på den måde motivere hinanden. I forvejen havde vi i lang tid drømt om at lave et samarbejde, så det lå allerede lidt i kortene, da vi i marts 2021 besluttede os for at føre det ud i livet ved at stifte Studio Essens.

Siden har projektet og samarbejdet udviklet sig, og vi er stadig ved at finde ud af præcis, hvad det skal være. Derfor er det vigtigste for os, at vi har det sjovt imens, og selvfølgelig at vi først og fremmest er veninder.

A1 lampeserie af Julie Strange
Hvad tilbyder I, og hvad er jeres særlige karaktertræk?

Vi arbejder på tværs af vores fagligheder inden for både indretning og møbeldesign. Indtil videre har vi primært arbejdet med forskellige indretningsprojekter for virksomheder i Aarhus og omegn, hvor vi også selv holder til.

Vi stræber efter at skabe æstetiske og ærlige rum og møbler. Vi har en konceptuel tilgang, hvor vi altid tænker i helhedsoplevelser og stemninger, hvilket også karakteriserer vores kreative processer.

Vi fordyber os i naturlige materialer og fascineres af traditionelle håndværk, alt imens vores sanser og intuitioner leder os frem til essensen. Deraf kommer vores navn.

 

Hvordan er jeres forretningsmodel?

Når vi laver indretninger, har vi et tæt samarbejde med kunden og afstemmer fra projekt til projekt, hvad de har brug for, og hvad vores rolle i samarbejdet er. Det er lige fra at vi laver et inspirations-moodboard eller tegner rummet op i 3D, til at vi tegner specialdesignet inventar eller udfører dele af det praktiske arbejde.

Vi elsker variationen i vores arbejde, og ser det som en fordel, at vi kan kombinere vores kompetencer på den måde.

Det sjoveste ved det, vi laver, er processen, når vi skal formgive eller konceptualisere et nyt design eller projekt. Derfor foretrækker vi også at designe for andre virksomheder, der så står for produktion, distribution og salg, når vi laver mere produktrelaterede projekter.

Present-serie af Louise Bitsch
 
Hvordan oplever I det at være iværksættere i design- og møbelbranchen?

Det at være iværksætter giver en enorm frihed og fleksibilitet til at gøre tingene i vores eget og processens tempo. Vi har en oplevelse af, at der er rigtig meget fart på i design- og møbelbranchen, og derfor er det vigtigt for os, at der er plads til, at vi kan fordybe os og nyde det.

Samtidig med det er der selvfølgelig også en usikkerhed og et stort ansvar forbundet med det at være selvstændig, og vi skal nok komme til at opleve både op- og nedture undervejs. Men når det er det, vi vil, så er det det hele værd.


Hvad er jeres planer for fremtiden?

Vores plan for den nærmeste fremtid er at lære en masse og udvikle os som designere, mens vi udvider vores netværk og møder en masse spændende mennesker. Vi håber på nogle interessante samarbejder i fremtiden med virksomheder, der deler vores værdier og passion for design.

På sigt vil vi gerne skabe en form for community eller fællesskab omkring design i Aarhus. Vi synes nemlig, at der sker så mange spændende ting i byen, der har masser af potentiale. Hvordan det præcist skal blive, må tiden vise.

Se mere om Studio Essens her.

Studio Essens, proces

Studio Essens har netop været udstiller hos pej gruppen i ’pej galleri’.

pej galleri er placeret i pej gruppens store entre, hvor der løbende er udstillinger med nye iværksættere i design-, møbel- og modebranchen.