Det nye brand, der blev stiftet i 2019, er nu klar til at præsentere sin første kollektion. Virksomheden sigter efter at skabe en forretningsmodel med stærke sociale og miljømæssige mål.

Ca’lyah er navnet på et nyt design- og møbelbrand, der blev etableret tilbage i 2019. Bag det nye brand står stifter og direktør Nigel Majakari, der har et klart mål med Ca’lyah, som ikke ’blot’ skal være endnu en møbelbrand i rækken.

Målet er at gentænke design som en måde at udtrykke positive værdier og gøre en målbar forskel, forklarer Nigel Majakari.

”Jeg har brugt mere end 25 år på at arbejde med dårligt stillede samfund rundt om i verden, der beskæftiger mig med sociale og økonomiske udviklingsproblemer. Inspireret af at møde og arbejde med dygtige håndværkere ville jeg finde en måde at bringe dem sammen med enestående designere. Med den utrolige støtte fra dedikerede investorer grundlagde jeg Ca’lyah i København i 2019 med det formål at kurere positive historier realiseret gennem design,” forklarer Nigel Majakari og tilføjer:

“Jeg er meget bevidst om kompleksiteten, når jeg prøver at foretage en ændring. Så vi siger ikke, at vi som virksomhed kan løse alt, men vi er dedikerede til at skabe en forretningsmodel med stærke sociale og miljømæssige mål.”

 

Første kollektion er klar – den næste er på trapperne

Nu kan Ca’lyah løfte sløret for sin allerførste kollektion, der konkret viser, hvordan virksomheden arbejder med sociale og miljømæssige målsætninger.

Den nye kollektion har fået navnet Tranquebar Edition og er designet af den københavnerbaserede designer Boris Berlin. Inspirationen til møbelkollektionen har Boris Berlin hentet fra en rejse til delstaten Tamil Nadu i Indien, hvor han opdagede en rigdom af farver og mønstre samt veludført håndværk.

Kollektionen består af stole og en serie af borde, som alle er skabt af håndværkere i Indien og Bosnia-Herzegovina.

Som en del af Ca’lyahs mission ønsker brandet at promovere lighed mellem kønnene. Derfor har Ca’lyah samarbejdet med den danske møbelsnedker fra PP Møbler Anna Sofie Juul som var med til at lede udviklings- og samarbejdsprocessen med håndværkerne i Indien.

”Tømrerarbejde er en af ​​de ældste håndværk. Gennem historien har træhåndværk været og er fortsat overvejende et mandligt domineret fag. Det har været vores erfaring i Danmark og i Indien, som det er andre steder i verden. Da Ca’lyah tog ud på Tranquebar-rejsen i Tamil Nadu, ønskede vi at tage fat på problemet og undersøge nye løsninger for at hjælpe med at skabe adgang for kvinder i branchen. Det er en lang vej, men vi har taget det første skridt,” forklarer Nigel Majakari.

Den næste kollektion er allerede på trapperne. Til at udforme den har Ca’lyah samarbejdet med den danske tekstildesigner Margrethe Odgaard, der har fundet inspiration i Nepal og Tibet. Kollektionen lanceres i efteråret 2021.

Foto: Anna Sofie Juhl sammen med lokale håndværkere i Indien