Som et led i Fritz Hansens vækstrejse har de netop underskrevet en købsaftale med Skagerak. ”Med købet af Skagerak kan vi nu tilbyde vores kunder, både private og professionelle, et større produktsortiment – og yderligere styrke forretningen på vores hjemmemarked, såvel som internationalt,” lyder det fra Fritz Hansen-direktør Josef Kaiser.

Det danske design- og møbelbrand Fritz Hansen A/S meddeler, at de har indgået aftale om at købe møbelvirksomheden Skagerak A/S. Det oplyser Fritz Hansen i en pressemeddelelse.

Opkøbet er det første i Fritz Hansens historie, siden virksomheden blev etableret tilbage i 1872.

Med opkøbet opnår Fritz Hansen en stærkere portefølje med flere møbler, belysning og accessories. Især Skageraks varemærke – deres udendørsmøbler – bliver en væsentlig forbedring af Fritz Hansens sortiment.

Udover fordelene med de mange nye produkter er købet også et vigtigt skridt på Fritz Hansen vækstrejse. En rejse, som blev sat i gang i 2019 med investeringer i styrket distribution og showrooms på tværs af Asien, Centraleuropa og Nordamerika.

”Vi ser et oplagt match mellem Skagerak og Fritz Hansen, som begge er funderet i nordiske designtraditioner, ansvarlig produktion af møbler og boligtilbehør af højeste kvalitet. Med købet af Skagerak kan vi nu tilbyde vores kunder, både private og professionelle, et større produktsortiment – og yderligere styrke forretningen på vores hjemmemarked, såvel som internationalt,” forklarer CEO for Fritz Hansen, Josef Kaiser, og fortsætter:

”Skagerak er en solid virksomhed og bygger på mange af de samme grundlæggende værdier som Fritz Hansen. Vi glæder os til at byde Skagerak og vores fremtidige kollegaer velkommen.”

 

”Vi har fundet det perfekte hjem”

Der er god grund til, at Skagerak vælger at sælge netop nu. Virksomheden har for nylig leveret sit bedste regnskab til dato, hvor overskuddet blev fordoblet – fra 9,6 mio. kroner i 2019/20 til 22,5 mio. kroner i 2020/21.

Ifølge ejer og CEO hos Skagerak, Jesper Panduro, er Fritz Hansen den helt rette køber:

”Min ægtefælle Vibeke og jeg er stolte over, hvor stærk og solid en virksomhed vi har skabt og opbygget, som både tager ansvar for omverdenen og i særdeleshed de mennesker, vi arbejder med. Vi er glade for at blive en del af Fritz Hansen, som har et fantastisk globalt omdømme, en stærk kultur og langsigtede perspektiver. Vi har fundet det perfekte hjem til Skagerak.”

 

Gik ikke med salgstanker

Til Børsen oplyser Jesper Panduro, at han ikke selv gik med salgstanker, før Fritz Hansen henvendte sig i august. I løbet af tre måneder har de to partner fået en aftale på plads.

Ifølge Jesper Panduro er Fritz Hansen meget dygtige, og han anser ejerstrukturen med Augustinus Fonden og Det Obelske Familiefond som stærk.

De to parter er nået til enighed om ikke at oplyse detaljer om transaktionen – blandt andet købsprisen. Børsen oplyser, at kilder i corporate finance-miljøet vurderer, at prisen for Skagerak kan ligge i omegnen af 400-500 mio. kroner.

 

Foto: Josef Kaiser