I 2023 kan Skovby Møbelfabrik fejre sit 90-års jubilæum. Festlighederne markeres blandt andet med jubilæumsmodeller af flere af virksomhedens klassiske møbler. 

Skovby har levet en stille tilværelse. De har ikke gjort et stort nummer ud af sig – bare lavet deres kvalitetssnedkermøbler i fred og ro i Galten på strækningen mellem Aarhus og Silkeborg. Men i de seneste år har virksomheden været igennem en omfattende brandingstrategi og laver nu noget mere larm:

“Vi har valgt en ny måde at kommunikere på – retorikken er blevet frisket lidt op – og så har vi fået et nyt visuelt look, der er yngre, mere urbant. Vi er begyndt at fortælle om vores allerede eksisterende møbler i en helt ny kontekst, og har desuden lanceret nye møbler, der henvender sig til et bredere segment,” fortæller marketingschef Jacob Højsted Nielsen, som har været Skovbys ansigt udadtil siden 2006.

Strategien har givet resultater, der blandt andet har betydet stor kommerciel succes og langt større kendskabsgrad. Og selvom Skovbys image har lavet en 180 graders vending, så er meget ved det gamle. Eksempelvis produceres alting stadig i Danmark og fremstilles på nøjagtig samme måde som for år tilbage.

Team Skovby 

Skovby Møbelfabrik blev grundlagt i 1933 af møbelsnedker Thorvald Rasmussen. Han var en visionær mand og producerede møbelhåndværk i høj kvalitet fra begyndelsen. Hans visioner og værdier har først sønnen Villy Rasmussen og sidenhen børnebørnene Preben og Jørgen Rasmussen ført videre. I dag er Preben Rasmussen adm. direktør i virksomheden.

Møbelfabrikken arbejder i dag på at opnå CO2-neutral produktion. Det betyder blandt andet, at møblerne produceres i nøje udvalgte naturmaterialer, der kommer fra bæredygtigt skovbrug i Europa og Nordamerika er voksende. Og overskudstræ og spåner anvendes til opvarmning af fabrikken. Bag den bæredygtige møbeludvikling står blandt andre arkitekt Per Hånsbæk, der har tegnet en lang række af virksomhedens møbler. Han har været en del af virksomheden i mere end 30 år, og det er blandt andet hans patenterede #33 spisebord, der er en del af jubilæumskollektionen, hvor flere af Skovbys møbelklassikere præsenteres i nye farver.

Virksomhedens jubilæum fejres i hele 2023.

Foto: Skovby Møbelfabrik