Efter næsten 10 år i det sjællandske åbner den danske snedkervirksomhed showroom på havnen i Aarhus. Grundlæggeren glæder sig til at byde østjyderne indenfor. 

Fra sit værksted i Hedensted har den danske snedkervirksomhed Woodstyle i snart 10 år arbejdet, udstillet og solgt sine produkter lavet i genbrugt træ. Nu er virksomheden klar til at udvide og komme tættere på en ny kundegruppe. Derfor har Woodstyle valgt at åbne showroom på havnen i Aarhus.

“Det er virkelig stort for os, at vi kan slå dørene op i Aarhus. Jeg ser os stadig som en lille snedkervirksomhed, så det her ryk mod et flot showroom i hjertet af Aarhus med god adgang til, at østjyderne kan komme ind og blive inspireret, og samtidig har plads til at bakke en trailer op og komme hjem med varerne, er en perfekt måde for os at vise, hvad vi kan. Det er stort, og vi glæder os gevaldigt,” siger Casper Jacobsen, grundlægger og ejer af Woodstyle, i en pressemeddelelse.

Showroomets rå lokaler på Aarhus Havn er ifølge Casper Jacobsen med til at fremhæve fortællingen om Woodstyles udcyclede plankeborde. Bordene er lavet af planker fra sydeuropæiske kirker og herregårde. Senest har Woodstyle også produceret borde af østrigsk træ og af planker fra restaureringen af Fregatten Jylland.  

 

Forretningsmodellen måtte ændres

Casper Jakobsen er uddannet snedker og grundlagde Woodstyle i 2013. Plankeborde var på daværende tidspunkt meget moderne, og Woodstyle havde stor succes. Men så lagde hypen sig, og Casper Jakobsen måtte gentænke hele sin forretning.

“Samtidig med at vi skulle genopfinde os selv, slog bæredygtighedsbølgen ind over møbelindustrien, og vi red med. Men det tager 150 år fra et egetræ er plantet, til det er fældningsklar til møbelproduktion, så der er ikke noget quickfix i træproduktion, hvis man gerne vil arbejde med det gode træ. Derfor var ideen om at anvende træ fra restaurerede herregårde og kirker i Europa, der måske bare var endt på forbrændingen, helt oplagt,” forklarer Casper Jacobsen.

Den nye bæredygtige retning skulle vise sig at være det helt rette valg. Woodstyle fik nemlig Mads H. Dalsgaard, der er stifter logistikselskabet Ship-log, med som investor med 20 procents ejerandel af virksomheden. Investeringen gav virksomheden økonomisk tryghed og råderum.

Woodstyles nye showroom slår dørene op den 10. september på Balticagade 15B, 8000 Aarhus.

 

Foto: Woodstyle