Sofacompany løfter sløret for nyt bæredygtigt samarbejde

Møbelvirksomheden har indgået et samarbejde med den socioøkonomiske startup-virksomhed Sheworks Atelier. Visionen er at passe bedre på planeten, skabe en mere bæredygtig tekstilindustri samt tilbyde jobs til kvinder, der ellers har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet.

Den danske møbelvirksomhed Sofacompany udvider nu paletten af innovative samarbejder i tråd med virksomhedens værdisæt om kvalitet, originalitet og omtanke.

Møbelvirksomheden har nemlig indgået et samarbejde med den socioøkonomiske startup-virksomhed Sheworks Atelier, der forvandler restmaterialer fra tekstilindustrien til nye produkter.

Formålet er at passe bedre på vores klode samt skabe arbejdspladser til immigrant- og flygtningekvinder med talent for smukt udført håndarbejde.

“Vi er midt i en revolution i forhold til, hvordan vi skaber, fremstiller og er forbrugere. Derfor er det et godt tidspunkt at eksperimentere med nye måder at arbejde på. I dette tilfælde et nyt samarbejde som tager udgangspunkt i at omdanne overskydende tekstil til nye, æstetiske livsstilsprodukter – og samtidig skabe jobs til immigrant- og flygtningekvinder, der kan have svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet,” fortæller Line Nevers Krabbenhøft, Head of Design hos Sofacompany, i en pressemeddelelse.

Ud fra en zero-waste tankegang sikrer Sofacompany og Sheworks Atelier gennem samarbejdet, at overskudsmaterialer får nyt liv i fire unikke pudedesign.

Foto: Sofacompany x Sheworks Atelier