Inden for den nærmeste fremtid vil 11 Værsgo-butikker udskifte deres nuværende facade med et nye Kop & Kande-skilt, da isenkramkæden kommer til at udvide sit arsenal af butikker fra 92 til 103. Dermed kan Kop & Kande nu kan kalde sig for Danmarks næststørste isenkramkæde.

Værsgo bliver en del af Kop & Kande. Det betyder, at Kop & Kande udvider antallet af butikker med 11 butikker, således at isenkramkæden nu har 103 butikker fordelt rundt om i landet. Derudover betyder sammenlægningen også, at Kop & Kande nu bliver Danmarks næststørste isenkramkæde.

”Med 11 nye Kop & Kande-butikker får vi et bredere butiksnet, som betyder, at vi når ud til flere kunder, og derved får vi mulighed for at skabe større omsætning og vækste,” forklarer adm. direktør for Kop & Kande, Peter Rønn, over telefonen til 365DESIGN og uddyber:

”Dels forsvinder der en konkurrent fra markedet, og dels styrker det vores position i forhold til vores øvrige konkurrenter.”

Direktøren fortæller endvidere, at der bliver travlhed den næste uges tid, hvor alle facaderne på de nye butikker skal udskiftes.

”Den 9. oktober er alle facader på de 11 butikker udskiftet. Det betyder, at vi kan være klar til både Black Friday og ikke mindst julehandlen, som er enormt vigtig for butikkerne,” siger Peter Rønn, som allerede har haft det første møde med de butikscheferne for de nye butikker, som nu er en del af Kop & Kande-kæden.

Stejl læringskurve frem mod julehandlen

På fredag skal de 11 nyudnævnte Kop & Kande-butikschefer igen mødes, hvor de skal igennem et oplæringsforløb hos Kop & Kande.

”Det bliver en stejl læringskurve for de 11 nye butikker den kommende tid, men vi er overbeviste om, at vi kan få dem til at vækste. Vi har et stærkt koncept, hvor vi hver dag arbejder tæt sammen med butikkerne,” fortæller Peter Rønn.

De 11 nye butikker, som Kop & Kande udvider med, er fordelt i Herning Centret, Brabrand, Skanderborg, Randers, Varde, Kolding, Aalborg, Odense, Helsingør, Glostrup og Hundige. Det er 3C Retail, der er andelshaver af 8 de 11 butikker, som Kop & Kande overtager. På nuværende tidspunkt er der fundet nye indehavere til de tre tidligere Værsgo-butikker i Herning Centret, Brabrand og Skanderborg.

Der vil i forbindelsen med sammenlægningen af Værsgo og Kop & Kande blive lukket 12 af de nuværende Værsgo-butikker. Kop & Kande forklarer lukningen som følge af en nødvendig konsolidering, da isenkræmmermarkedet er præget af stor konkurrence med mange udbydere både i detailleddet og fra e-handel. Derudover findes der allerede Kop & Kande-butikker i de 12 byer, hvor de nuværende Værsgo-butikker lukker med udgangen af januar 2020.