Formland Furniture

Encoded

– Et smalt sortiment med en bred distribution

Covid-19, begrænset aktivitet og aflyste messer i 2020 har forsinket markedsføringen og fremvisningen af et helt nyt møbelagentur hos den danske design- og møbelvirksomhed Encoded. Derfor så stifterne frem til deltagelsen på Formland Spring 2021, der grundet fortsatte restriktioner er aflyst. Nu glæder stifterne sig ekstra meget til Autumn-messen.

Skrevet af Pernille Maibom Christensen 

Den danske design- og møbelvirksomhed Encoded ejes og drives af Trine Bøttger og Lone Husted, der sammen stiftede virksomheden tilbage i 2015. Med de vidt forskellige baggrunde – Trine Bøttger som designer og Lone Husted som forretningsudvikler – mødte de to hinanden på den københavnske designmesse North Modern tilbage i 2015. Lone Husted beskriver mødet som ”det perfekte match”.
”Trine arbejdede en årrække i Bali, hvor hendes passion for det håndlavede og æstetiske design begyndte at vokse, og hun vendte hjem til Danmark med drømmen om at designe sin egen møbelkollektion. Jeg har i mange år arbejdet med internationalisering og forretningsudvikling og har derudover selv en passion for godt og smukt design. Det perfekte match opstod, da vi mødte hinanden i 2015 og siden da blev forretningspartnere,” fortæller hun.

Med inspiration fra Bali

Trine Bøttger fik sin drøm opfyldt og har sammen med Lone Husted i løbet af seks år fået skabt en international virksomhed, der til daglig holder til i Carlsberg-byen i København. Virksomhedens dna har lige fra dag et taget afsæt i den balinesiske æstetik, hvor håndlavet design og bæredygtighed er i højsædet.
”Bæredygtighed er en del af vores produktion og historie om hvert eneste møbel, vi laver. Alle vores møbler leveres eksempelvis med genanvendte sikkerhedsseler, der genbruges fra gamle biler. Under hver læderrem ser du sikkerhedsselerne, der giver møblerne stabilitet, fleksibilitet og øger holdbarheden betydeligt,” forklarer Lone Husted.
Mange møbelvirksomheder har en stor produktionsfabrik bag sig, men sådan er det ikke hos Encoded. Her er hvert eneste møbel produceret i hånden af samarbejdspartnere på Bali.
”Hele vores kollektionen produceres i hånden på Bali af mennesker, vi har arbejdet med i mange år. Arbejdsforholdene er kontrolleret, og igennem hele produktionskæden sikrer vores samarbejdspartnere, at teaktræet, vi bruger, er certificeret,” uddyber hun.
Til trods for de håndlavede produkter er Encoded lagerførende og udsender ordrer med omgående levering til både B2C- og B2B-kunder.
”Det er en af de ting, vi har besluttet os for at have for at være agile og hurtige på levering – det kræver nemlig, at vi lagerfører hele kollektionen. Vi har hele logistikken på plads i Herning, som sender ud til kunderne og forhandlerne.”

”Vi vil gerne lægge mere tryk på kontraktmarkedet. Det er et interessant marked, fordi vi her har mulighed for nogle ordrer, der har en langt større volumen, end vi har lige nu.”

— Lone Husted, Encoded

Drømmer om stort gennembrud på kontraktmarkedet

Encoded har i alt 20 butikker på forhandlerlisten lige nu og sælger derudover selv til B2C-segmentet gennem egen webshop og i showroomet i Carlsberg-byen. Ambitionerne rækker dog længere end det, og drømmen er at bryde igennem på kontraktmarkedet i både ind- og udland.
”Vi vil gerne lægge mere tryk på kontraktmarkedet. Det er et interessant marked, fordi vi her har mulighed for nogle ordrer, der har en langt større volumen, end vi har lige nu,” forklarer Lone Husted, der fortæller, at Encoded i to år har haft en stor timeshare-kunde i Bremen, hvor de har leveret møbler til omkring 500 lejligheder – og det er flere af sådanne kunder, hende og Trine Bøttger er på udkig efter.
Det er også derfor, at messedeltagelse er så vigtig et element i forretningsstrategien for de to forretningspartnere. Sidste år skulle have været første år for udstilling på Trends & Traditions, mens Encoded flere gange har udstillet på Formland. Denne sæson blev Formland dog aflyst, hvilket ærgrer Lone Husted, der havde set frem til en Formland-messe, hvor også møbelbrands skulle have været en del af messen.
”Vi har ad flere omgange udstillet i området ’One’ på Formland, og det tror jeg, vi vil blive ved med, selv om møbler bliver en del af messen. Det bliver dog enormt interessant at være en del af messen, når også møbeludstillere bliver en del af den, og jeg tror, at det betyder noget for det kundesegment og de indkøbere, der besøger messen. Der vil komme flere møbelforhandlere, end der har været hidtil, og det er da helt sikkert også interessant for os,” siger hun.

Aflyste messer forhindrer markedsføring af nye produkter

I begyndelsen af 2020 blev Encoded agent – som de eneste i Danmark – for det belgiske møbelfirma Roolf-living, der producerer slidstærke udendørs loungemøbler. Covid-19 og de mange aflyste messer har dog gjort det betydeligt sværere for Encoded at markedsføre og fremvise sine produkter for nye potentielle kunder.
”Da vi blev agent for virksomheden, satte corona ind, så vi står med et helt nyt agentur, vi endnu ikke har fået markedsført på det danske marked – udover til B2C-segmentet gennem vores eget showroom,” forklarer Lone Husted, der tilføjer, at det ellers var denne møbelkollektion, der blandt andet består af loungestole, sofaer, solsenge og udendørstæpper i ni forskellige farver, som ville være Encodeds helt store nyhed på Formland Spring 2021.
”Vi havde glædet os til at fremvise loungemøblerne på Formland, men det må vente til vi igen må udstille på messe,” siger Lone Husted og afslutter med at fastslå, at Encoded er at finde på Formland, lige så snart messen afvikles igen.