Denne uges korte nyheder byder på intet mindre end fire nye bøger, der har forbindelser til designverdenen, en overtagelse af Herningcentret, den 15. butik i Illums Bolighus’ regi og et indretningssamarbejde mellem Aarhus Teater og et designbrand. 


Hver fredag samler 365DESIGN op på ugens korte nyheder og giver et overblik over, hvad der rører på sig i designverdenen.


Herningcentret overtages af Danske Shoppingcentre

Det 40 år gamle Herningcentret bliver det 17. center i Danske Shoppingcentres portefølje, der blandt andet indeholder Frederiksberg Centret, Kolding Storcenter og Friis i Aalborg. Danske Shoppingcentre overtog det Herning-baserede shoppingcenter pr. 1. oktober 2018.

Ved overtagelsen af Herningcentret har Danske Shoppingcentre blandt andet lagt vægt på den udvikling, som centret har gennemgået – fra et traditionelt indkøbscenter til en moderne shopping- og oplevelsesdestination.

”Herningcentret er et veldrevet center, som er populært i et stort område i det midtjyske, hvilket passer godt ind i vores målsætning om at eje og udvikle de bedste centre i Danmark. Nu glæder vi os til at fortsætte den positive udvikling med centrets lejere og kunder,” siger direktør, André Scharf, på vegne af Danske Shoppingcentre i en pressemeddelelse.

Centret har i alt 90 butikker, hvoraf 80 er butikker og 10 er spisesteder.

Muubs og kok i samarbejde

Møbel- og interiørvirksomheden Muubs lancerer i samarbejde med den franske kok Nicolas Vahé en serie på tre kogebøger, som handler om henholdsvis suppe, salat og quiche.

Ideen til samarbejdet opstod ud fra Nicolas Vahés ønske om at lave nogle visuelt flotte kogebøger, som kunne bruges som dekorative elementer i hjemmet ved siden af at fungere som kogebøger. Ud over opskrifter byder bøgerne også på baggrundshistorier og fortællinger om den franske kok samt inspiration til elegant servering.

Inspirationen til bøgernes visuelle udtryk er fundet i det nordiske og rå udtryk.

Som en del af lanceringen af kogebøgerne tager Nicolas Vahé på tour i efteråret 2018 til diverse events hos forskellige forhandlere. De tre opskriftbøger udkommer i oktober 2018.

Foto: Vahé x Muubs

Ny bog om den danske stol

Den 31. oktober udkommer den nye bog ’Den danske stol – en international affære’ fra forlaget Strandberg Publishing. Bogen er skrevet af udstillings- og samlingschef på Designmuseum Danmark, Christian Holmsted Olesen, som har skrevet flere bøger om design.

Bogen er en visuel introduktion til den danske stol i det 20. århundrede og baserer sig på en permanent udstilling på Designmuseum Danmark af samme navn, som blev åbnet i 2016. Brandet ’Danish Design’ opstod i 1949, da amerikanske journalister begyndte at skrive om danske møbler fra Snedkerlaugets Møbeludstilling. Det blev startskuddet for de danske designeres jagt på at skabe den perfekte stol. En jagt, som skikkelser som Hans J. Wegner, Arne Jacobsen og Børge Mogensen deltog i.

Illums Bolighus åbner i Hørsholm

Hovedgaden i Hørsholm blev den 4. oktober et bolighus rigere. Butikskæden Illums Bolighus flyttede ind i et 700 kvadratmeter stort butikslokale og slog dørene op med et lokalt ansigt i spidsen. Rollen som butikschef for bolighuset udfyldes nemlig af Gitte Olsson, som i de sidste 16 år har været i Inspiration i Hørsholm Midtpunkt.

“Forretningen bliver lidt som den, vi har i Lyngby, hvor vi tager det bedste fra hovedafdelingen på Amagertorv,” siger Illums Bolighus’ adm. direktør, Henrik Ypkendanz, til Hørsholm Lokalavis, og fortsætter:

”Vi har længe været på udkig efter at komme til Hørsholm. Vi ved jo fra vores kundeklub ‘No. 1′, at de fleste af vores kunder bor nord for København, og vi mener at have fundet det helt rigtige sted her.”

Butikken i Hørsholm bliver Illums Bolighus’ butik nummer 15. 

Sløret løftet for nyt samarbejde mellem by Wirth og Aarhus Teater

Torsdag den 4. oktober blev sløret løftet for et samarbejde mellem Aarhus Teater og designbrandet by Wirth. Det aarhusianske teater har gennemgået en større renovering, og her har by Wirth stået for alt i den nye Scala Foyer. Samarbejdet markerer en ny retning for by Wirth, der hermed er gået ind i rumindretning.

”Det er nyt i by Wirth-sammenhæng at designe rumindretninger, men samarbejdet og hele processen har været så stor en succes, at vi allerede er i gang med nye projekter. Vi oplever det som en stor fordel for både os som designere og for kunden, at vi er vant til at skabe identiteter og æstetiske universer i forvejen – og oven i købet kan tilbyde at skabe nye, kommercielle design helt fra bunden specielt til opgaven,” siger Sune Wirth Engelund, partner og designer i by Wirth, i en pressemeddelelse.

Med mørke farver, trælameller, messingdetaljer, tekstiler og blød belysning bærer indretningen af Scala Foyer præg af Scala-scenens karakteristika fra 1950’erne – dog i en nyere fortolkning. Til Scala Foyer har by Wirth designet en møbelserie bestående af taburetter og barstole, som bliver en del af designbrandets sortiment.

Foto: Indretning af Scala Foyer, Aarhus Teater, designet af by Wirth