365DESIGN har talt med Cathrine Eriksson, der er direktør hos Oslo Design Fair, om den kommende messe, som afholdes i slutningen af august.

 

Tema

Jeg er rigtig stolt af at kunne præsentere denne udgave af Oslo Design Fair under temaet Rethink, hvor bæredygtighed, cirkulær økonomi og miljø er i fokus. Vi har længe holdt øje med, hvordan vi på messen kan være nyskabende og vise tidens tendenser, samtidig med at vi kan være bæredygtige. Her mener vi, at samarbejde er nøglen til succes. I årets trend­udstilling har designstudiet Vardehaugen og Aslak Haanshuus Arkitekter designet udstillingsmoduler i massivt træ, som skal anvendes og genbruges efter messen.

 

Det sker

Udover hovedudstillingen i Hal C, designet af Vardehaugen og Aslak Haanshuus Arkitekter og kurateret af Kirsten Visdal, vil stylisterne Per Olav Sølvberg og Tina Hellberg give deres bud på, hvordan bæredygtighed vil forme interiør i fremtiden med en udstilling og workshop i Glassgaten. Cafeen i Hal C er denne gang indrettet i samarbejde med Artek. Ved denne messe byder vi endnu en gang på et stærkt fagligt program, som består af spændende foredragsholdere fra interiør- og designbranchen, der arbejder målrettet med bæredygtighed. Blandt foredragsholderne er designer Emma Olbers, som vil fortælle om, hvordan hun designer produkter, der tager højde for både forbrugerne og kloden, og Orkla, der vil give et indblik i historien bag rengøringsserien Klar, som er produceret af vedvarende energi fra vindmøller.
Derudover kommer Rie Fjordsøe Rasmussen og Louise Byg Kongsholm fra pej gruppen og fortæller om farve- og forbrugertrends.

 

Udvikling

Vi oplever en stigende interesse fra indretningsarkitekter, bygherrer og kontraktmarkedet generelt, specielt på august-messen. Nye og spændende udstil­lere viser også interesse for messen, og vi kan denne gang byde velkommen til blandt andet Vipp og Ferm Living. Vi kan også præsentere flere nylancerede brands og produkter fra både Norge og Danmark – eksempelvis det nye danske designbrand Mazō. Derudover ser vi frem til at byde velkommen til det norske designstudie Volver, der tilbyder et kurateret udvalg af premium-tæpper til private og offentlige rum. De besøgende kan således glæde sig til nogle indholdsrige messedage på Oslo Design Fair.

 

Fakta

Hvornår afholdes messen: 28.-30. august 2019

Hvor afholdes messen: Norges Varemesse i Lillestrøm

Antal udstillere seneste sommermesse: 405

Forventet antal udstillere til kommende messe (ca.): 400

Antal besøgende seneste sommermesse: 11.603

Antal besøgende til kommende messe (ca.): 12.000

 

pej gruppen vil have en pop-up stand på messen, ligesom pej gruppens trendredaktør Rie Fjordsøe Rasmussen også vil holde foredrag.

Du kan læse programmet for messen her.