365DESIGN har spurgt nogle af de største messer i Europa om nye tiltag, og hvordan de imødekommer behovene fra udstillere og besøgende. Skal du på IMM Cologne? Læs mere her og forbered dig til messen. 

 

Jesper Uldall, messeagent Intermess – Koelnmesse Denmark & Iceland

 

Hvilke nye tiltag præsenterer I på den kommende messe?

Messen udvikler sig rigtigt positivt og specielt i high end designsegmentet, hvor vi også i øjeblikket har en venteliste, går det godt. Vi vil således åbne endnu en hal (3.1) med segmentet Pure Editions.

 

Hvordan sikrer I, at I hele tiden imødekommer behovene fra henholdsvis udstillere og besøgende?

Vi ser meget på tidens trends, og hvor vi for 10 år siden primært var en møbelmesse, så er vi i dag en livsstils- og indretningsmesse, og det betyder, at vi har rigtig mange udstillere med fokus på tilbehør og boligindretning. Dette miks gør, at vi får de rigtige udstillere på messen fra hele verden, og på den måde gør vi messen interessant og dermed ’et must’ for branchen at besøge, da de nu ser hele paletten af boligtilbehør til deres detailforretninger, webshops og postordrehandel etc.

 

Hvordan skiller IMM Cologne sig ud fra andre messer?

Messen er meget international og har alle typer af boligtilbehør og møbler fra low til high end samt i prislejet fra lav til premium.

 

Hvordan vurderer I, at design-, interiør– og møbelmesser generelt vil udvikle sig i fremtiden?

Vi ser en trend hos forbrugerne, som ønsker ’value for money’ og gerne vil give lidt mere for et flot tidløst design og god kvalitet, som holder i mange år. Derudover ser forbrugerne i større grad på, hvordan møblet er produceret i forhold til normer, menneskerettigheder, og om træet/råvaren kommer fra de rigtige skove og er fældet korrekt. Der vil derfor stadig være et behov for messer, hvor man kan se, røre og mærke produktet og drøfte dette med producenten på messen samt give ønsker og input til, hvordan man selv ønsker at få møblerne justeret i design og farve, så det lige passer til det enkelte marked, hvor man ønsker at videresælge det på.

 

FAKTA 

Hvornår afholdes messen: 14.-20. januar 2019
Hvor afholdes messen: Koelnmessens område i Køln
Antal udstillere seneste messe: 1.253
Forventet antal udstillere til kommende messe (ca.): 1.275
Antal besøgende seneste messe: 130.000 
Antal besøgende til kommende messe (ca.): 150.000