Design og interiørmesserne står for døren og fra den 11.-13. august slår den tyske messe Nordstil dørene op. 365DESIGN har talt med Rikke Lacoppidan, som er messeagent hos Dimex, om den kommende messe.

Hvilke nye tiltag præsenterer I på den kommende messe?

Datoen for sommerens udgave af Nordstil er flyttet fra juli til august for at imødekomme udstillernes ønsker. Udstillerne kommer fra Tyskland, Holland og Skandinavien og vil præsentere deres nyeste produkter inden for fire områder: Home & Garden, Style & Design, Gifts & Stationery og Jewellery & Fashion.

Hvordan er fordelingen mellem ’gengangere’ og nye udstillere, og hvad gør I for at fastholde/tiltrække udstillerne?

Cirka 80-85 procent er gengangere. Nye udstillere kommer til via annoncering, networking og direct mailings, hvor vi gør opmærksom på, at Nordstil er en oplagt indgangsport til det tyske marked. Det er samtidig er en nem og velorganiseret messe til fornuftig pris, der også geografisk er let at komme til for danske udstillere. For at give plads til små og mellemstore virksomheder har SMV Danmark og Dimex Aps gennem flere år organiseret danske fællesstande på Nordstil, hvilket er en nem og billig måde at prøve messen af på for nye udstillere.

Hvem er de typiske besøgende på jeres messe, og hvad efterspørger de?

De besøgende er primært detailhandlere fra regionen i og omkring Nordtyskland. De kommer for at lede efter og købe nye produkter til efterårs- og vintersalget. Herudover kommer de for at networke med nye og eksisterende kontakter samt selvfølgelig også for at få generel inspiration om markedssituationen, produkter, konkurrenter med videre. De besøgende er rigtig glade for trendforedrag og særudstillinger, som er en meget populær og vigtig del af Nordstil.

Hvordan skiller jeres messe sig ud fra andre messer?

Nordstil ligger geografisk godt i Hamborg – lige i hjertet af Europa. Det gør messen perfekt for det dansk/tyske marked. Nordstil er en stabil messe, der har eksisteret i mange år og derved er markedsført gennem lang tid. Der er også god synergi mellem Nordstil i Hamborg samt Ambiente og Tendence messerne i Frankfurt, som vi hos Dimex også repræsenterer, og derfor har vi stort kendskab til vores udstillere. Vi hører altid fra udstillerne, at besøgskvaliteten på Nordstil er rigtig høj. Det kan man også se på vores statistikker: Produkter med maritim og nordisk stil er Nordstils spidskompetence.


FAKTA

Hvornår afholdes messen? 11.-13. august 2018

Hvor afholdes messen? Hamborg

Antal udstillere seneste messe: 796

Forventet antal udstillere til kommende messe (ca.): 800

Antal besøgende seneste messe: 14.298

Antal besøgende til kommende messe (ca.): 15.000