365DESIGN har spurgt nogle af de største messer i Europa om nye tiltag, og hvordan de imødekommer behovene fra udstillere og besøgende. Skal du på Stockholm Furniture & Light Fair? Læs mere her og forbered dig til messen. 

 

Marianne Sjöberg, Stockholmsmässans officielle danske kontor

 

Hvilke nye tiltag præsenterer I på den kommende messe?

For 16. gang har vi inviteret en anerkendt international designer til at kreere en stor installation i messens entréhal. Denne gang er valget faldet på parret Lyndon Neri og Rossana Hu fra Shanghai, der driver design- og arkitektbureauet Neri & Hu. Den norske designstudio Anderssen & Voll har fået til opgave at designe årets Design Bar, der er en blanding af udstilling og førsteklasses restaurant med inspiration fra skandinaviske atriumhuse og japansk æstetik. Messen byder også på Design Studio Area – en platform for etablerede designere og producenter i lille skala. Endvidere arrangeres Stockholm Design & Architecture Talks, som er et forum for diskussion inden for området design og arkitektur med deltagelse af kendte navne på området.

 

Hvordan sikrer I, at I hele tiden imødekommer behovene fra henholdsvis udstillere og besøgende?

Vi besøger alle udstillere i løbet af messen for at høre deres ønsker og synspunkter, og efter messen kommer der hundredvis af skriftlige kommentarer, når udstillerne returnerer deres evalueringsskemaer. De besøgendes meninger kommer primært til udtryk i de mange mundtlige interviews, som et uafhængigt analysebureau foretager blandt besøgende på vej ud fra messen. Messeledelsen besøger også andre førende messer i Europa for at se, hvad der er hot eller not udenfor Skandinavien

 

Hvordan skiller Stockholm Furniture & Light Fair sig ud fra andre messer?

Først og fremmest skiller messen sig ud ved at være verdens største udstillingsvindue for nordisk møbel- og lysdesign – og så ved at være meget kræsen. Det er suverænt messeledelsen, der bestemmer, hvem der får lov til at få en stand – og i hvilket område. Dette gøres for, at de besøgende skal få en oplevelse af kvalitet, og for at de skal kunne finde det, de søger, i de rigtige fagområder.

 

Hvordan vurderer I, at design-, interiør og møbelmesser generelt vil udvikle sig i fremtiden?

Lige siden internettet tog verden med storm i halvfemserne, har man spået, at de digitale medier ville gøre messer overflødige. Men så længe man hverken kan føle eller dufte produkterne på sin computerskærm, så vil der være brug for messer som vores. I dag er en messe ikke kun en fremvisning af produkter – det er en totaloplevelse, hvor man bliver opdateret og inspireret, snakker med gamle og nye kontakter, og man går der derfra med ny viden og nye ideer.

 

FAKTA 

Hvornår afholdes messen: 5.-9. februar 2019
Hvor afholdes messen: Stockholmsmässan
Antal udstillere seneste messe: 700
Forventet antal udstillere til kommende messe (ca.): 700
Antal besøgende seneste messe: 40.000 
Antal besøgende til kommende messe (ca.): 40.000