Stockholm Design Week fejrer 20-års jubilæum med skandinavisk design i verdensklasse. Eventen er som altid spækket med showrooms, designstudier, talk og udstillinger. 

Fra på mandag er Stockholm Design Week tilbage for første gang, siden Covid19-pandemien gjorde sit indtog i Sverige. Nu er nærved 70 af Skandinaviens førende brands inden for design og møbler klar med udstillinger og åbne showrooms for både indkøbere og offentligheden.

Den svenske designuge plejer at foregå i februar, men efter en række corona-relaterede aflysninger har man valgt at lave en engangsforestilling med en efterårsversion af eventen for ikke at misse 20-års jubilæet. Fra 2023 er alt tilbage i sin normale rytme, hvor Stockholm Design Week og Stockholm Furniture & Light Fair foregår sideløbende i februar.

Det kan du opleve

Først og fremmest bør du besøge de mange forskellige atelierer, studier og showrooms, der er gjort ekstralækre til Stockholm Design Week. Nogle få atelierer holder helt særligt åbent i anledning af eventen. Der er blandt andet tale om værkstedet hos Åke Axelssons, der er en af Sveriges grand-old-men inden for møbeldesign. Derudover er det også åbent værksted hos keramiker Calle Forsberg.

Foruden lækre showrooms har event-teamet bag designugen også sørget for udstilligner, der kan besøges mellem den 5. og 11. september. Du kan blandt andet besøge udstillingen Moving Forward, der sætter fokus på nuværende og kommende skandinaviske trends. Udstilingen er kurateret af den norske stylist-duo Kråkvik & D’Orazio og udstiller en blanding af unge talenter og etablerede brands i et sammensurium af efterårsnyheder og atelier-items.

Fakta

Hvornår afholdes messen: 5. – 11. september, 2022

Hvor afholdes messen: Stockholm