Den kommende Stockholm-messe har en ny agenda sammenlignet med tidligere messer. Det gælder både den visuelle identitet, en ny platform for eksperimenterende design samt den nye Scandinavian Design Award. 

Den 7. februar 2023 åbnes dørene til Stockholm Furniture Fair. Og her vil der der både være ny identitet, ny award, nyt visuelt udtryk og en ny udstillingsplatform.

Den kommende messe præsenterer en ny platform for eksperimenterende design. Udstillingsområdet vil være nabo til messehallen på Älvsjö Gård, der er en herregård fra det 16. århundrede.

“Det gør os unikke, at vi kan tilbyde en eksperimenterende platform lige ved siden af den traditionelle messehal. Det er desuden en vigtig del af vores strategi fremadrettet. Vi vil gerne afspejle det, der sker i designindustrien,” fortæller Hanna Nova Beatrice, projektleder for Stockholm Furniture Fair, i en pressemeddelelse.

Som noget nyt vil messen også uddele Scandinavian Design Award i samarbejde med forlaget It is Media. Formålet er at bringe designindustrien tættere sammen ved at inddrage unge og etablerede talenter fra hele regionen.

Ny grafisk identitet

Til årets netop overståede efterårsmesse blev den nye grafiske identitet for Stockholm Furniture Fair introduceret. Den er skabt i samarbejde med det velrenommerede designagentur Stockholm Design Lab. Virksomheden har blandt andet stået for både SAS og Volvos ikoniske udtryk.

“Vi er vildt begejstrede for at samarbejde med så vigtig en institution som Stockholm Furniture Fair, og vi ser frem til at give Skandinaviens førende designmesse et endnu større internationalt perspektiv,” siger Björn Kusoffsky, CEO og grundlægger af Stockholm Design Lab.

Identiteten er kommet for at blive og vil også være at opleve på den kommende forårsmesse.

Klar til foråret

Efter et flot fremmøde under efterårets Stockholm Design Week gentages succesen med at køre de to events sideløbende. Så når Stockholm Furniture Fair løber af stablen den 7.-11. februar 2023, vil Stockholm Design Week blive afviklet samtidigt. Her vil en interaktiv app skabe et bedre overblik og en bedre sammenhængskraft mellem messen og designugen, så det bliver spredt over hele byen og messeområdet.

“Stockholm Furniture Fair er vedens største mødested for skandinavisk design. Vi har en messe med mere end 70 års erfaring kombineret med Stockholm Design Weeks agilitet – det er en vinderkombination,” siger Hanna Nova Beatrice.

Foto: Stockholm Furniture Fair