I jubilæumsåret for Stockholm Design Week lancerer arrangøren, Stockholm Furniture & Light Fair, flere nye initiativer. Blandt andet kan udstillerne i byen nu også vise produkter frem på messen uden at booke en hel stand.

Stockholm Furniture & Light Fair lancerede tilbage i 2002 Stockholm Design Week med målet om at samle alle udstillinger og events, der løber af stablen i den svenske hovedstad under messen.

Til næste år kan den svenske designuge således fejre sit 20-års jubilæum, og det sker med flere nye tiltag.

”Det føles naturligt at udvikle helhedsoplevelsen af ​​Stockholm Design Week og samtidig skabe flere synergier mellem messen og byen. Vi ønsker at tilbyde mere fleksibilitet og flere muligheder for dem, der ønsker at udstille på messen såvel som i byen,” siger Hanna Nova Beatrice, Project Area Manager for Stockholm Furniture & Light Fair og Stockholm Design Week.

 

Messe og designuge smelter mere sammen

Et af de nye initiativer bliver et helt nyt udstillingskoncept på Stockholm Furniture & Light Fair kaldet The Library.

Konceptet tilbyder udstiller i byen en mulighed for at fremvise en eller to produktnyheder på messen, uden at de skal booke en hel stand.

“I 2022 har vi besluttet at lave en storstilet installation og bar i vores showroom i byen frem for at udstille på messen. The Library giver os mulighed for stadig at udstille på messen og møde de besøgende her,” siger Jacob Olsheden, marketingdirektør hos brandet Johanson Design.

Det nye udstillingskoncept vil i 2022 blive stylet og iscenesat af scenograf Sophia Bratt.

 

Ekstra værdi med ny app

Et andet nyt tiltag er en Stockholm Design Week-app. Via appen vil man kunne få et overblik over udstillinger, showrooms og events, som kan opleves rundt om i byen.

Appen skal hjælpe de besøgende med at danne sig et overblik over alle designugens aktiviteter, mens udstillerne får hjælp til at ramme deres målgruppe.

“Stockholm Furniture & Light Fair har tilføjet stor værdi med denne nye app; det vil hjælpe besøgende, udstillere og journalister med at finde vej, og det gør det nemmere for vores kunder og deres besøgende at mødes,” siger Karin Sköldberg, grundlægger og kreativ direktør hos det svenske PR-bureau Trendgruppen.

Af andre nye initiativer i 2022 kan Stockholm Furniture & Light Fair også løfte sløret for en ny udstilling og pop-up bar i centrum af Stockholm. Derudover vil messen også tilbyde shuttlebusser mellem messen og byen.

Stockholm Furniture & Light Fair afholdes næste gang fra den 8. til den 11. februar 2022, mens Stockholm Design Week finder sted fra den 7. til den 13. februar 2022.

 

Foto: Hanna Nova Beatrice