Alle messeaktiviteterne i Stockholmsmässan skal sælges til en kommerciel ejer. Samtidig er der planer om at flytte messeområdet til et andet sted end den nuværende placering i Älvsjö.

Det er netop blevet meldt ud, at Stockholm Kommune ønsker at undersøge muligheden for at sælge Stockholmsmässans messeaktiviteter og også flytte forretningen rent fysisk.

“Stockholmsmässans aktiviteter – det vil sige, hvad vi gør, når vi arrangerer udstillinger, lejer konferencefaciliteter og tilbyder eventtjenester – skal sælges. Kommunen ser ikke dette som en kerneaktivitet for dem og mener, at forretningen vil have en bedre fremtid under et kommercielt ejerskab. Vi mener i Stockholmsmässans ledelse også, at virksomheden vil drage fordel af at have en anden type ejer. Det vil være positivt for os og vores kunder,” lyder det fra Christian Clemens, CEO for Stockholmsmässan.

Stockholm Kommune har også planer om, at messeområdet skal ryddes og give plads til en ny bydel i Stockholm. Til det siger CEO’en:

“For Stockholmsmässan er det ikke afgørende at være placeret specifikt i Älvsjö. Det vigtige er, at det er et sted i Stockholmsregionen, som har faciliteterne og har potentiale til at afholde begivenheder med titusinder af besøgende. Det skal også være nemt tilgængeligt med offentlig transport og bil og samtidig have rigeligt af nærliggende hoteller og restauranter. Nu, hvor byen har annonceret sin hensigt om at bygge boliger i Älvsjö i fremtiden, vil vi intensivere vores bestræbelser på at finde en ny placering.”

Selve Formex og Stockholm Furniture Fair vil fortsætte som de plejer i de kommende år, lyder det.

Foto: PR / Formex