Den svenske blogger og trendekspert Trendstefan deltog på parisiske Maison & Objet 2019. Han mener, at vi i den kommende tid vil se meget mere til særligt tre nye tendenser inden for møbler og interiør.

Efterårets mange designmesser er ved at være overstået, og det er på tide at opsummere, hvad der er nyt, samt hvad vi kan forvente at se i de kommende kollektioner. Ifølge den svenske blogger og trendekspert Trendstefan var der ikke meget nyt under solen på en af efterårets største designmesser Maison & Objet 2019. Han bed dog mærke i tre nye tendenser, som han mener, vi skal holde ekstra godt øje med.

 

1 | Grøn

Trendstefan spår, at vi går en tid i møde med nuancer som mint grøn, støvet grøn og pastel grøn. Farver, der komplimenterer materialer som terrakotta og keramik og andre nuancer som gul, orange og pink.

Foto: Neo-mint, WSGN

 

2 | Mønstre

Vi har længe set rolige, ensfarvede tekstiler og overflader indenfor møbler og interiør, men på Maison & Objet 2019 havde flere mønstrede tekstiler vundet indpas. Særligt vil vi se mere til mønstre i varme farver som orange, der refererer tilbage til 70’ernes blomstrede og kulturelle print.

Foto: Wallpaper, Eleni Malami

 

3 | Råt og industrielt

På designmessen lagde Trendstefan også mærke til en mere rå og industriel tilgang til formgivning, materialer og overflader. Formerne er geometriske og grafisk skarpt definerede og farverne er brune, grå, sorte og hvide. Til trods for det rå og industrielle touch er der en vis taktilitet at spore i materialernes overflader som et riflet glas eller stål med skåret mønstre.

Foto: Collate table, Alex Brokamp