70 procent af møbelvirksomheden er solgt til det svenske investeringsselskab Röko. Virksomhedens grundlægger afgiver en stor del af sine aktier, mens direktøren fortsat ejer 20 procent.

Gazelle 2019-vinder og Succesvirksomhed 2020 Dan-form A/S er blevet solgt til det svenske investeringsselskab Röko. Det skriver Dan-form i en pressemeddelelse.

“Vi har hele tiden været fast besluttede på at finde en investor, som ville lade Dan-form fortsætte i sin nuværende form på daglig basis. Vi er overbeviste om, at vi har fundet det bedste match med Röko, både når det kommer til ledelsen og til vores vision for Dan-forms fremtid. Samtidig betyder det meget, at Rökos formål er aldrig at sælge virksomheder, men at forblive en langsigtet partner, og det giver Dan-form og vores team en forsikring om, at det her salg er mere end en kortsigtet investering: Röko bliver vores tætte samarbejdspartner i mange år fremover,” lyder det fra møbelvirksomhedens direktør, Sanne Protin, der fortsætter:

“Vi er utroligt glade for at byde Röko velkommen i ejergruppen, og jeg ser især frem til at Dan-form kan nyde godt af Röko-holdets solide erfaring, friske input og deres brede netværk.”

Grundlæggeren af Dan-form, Jørgen Mensen, tilføjer:

“Gennem 28 år har Dan-form udviklet sig fra et lille firma til en international spiller på møbelmarkedet, og jeg er mere end stolt af, hvad Dan-form-teamet har opnået sammen.”

Med i salget af aktiemajoriteten afgiver Jørgen Mensen en stor del af sit ejerskab og sin post som bestyrelsesformand. Han beholder dog 10 procent af virksomheden, mens investeringsselskabet sidder på 70 procent. Direktør Sanne Protin fortsætter med at eje sine 20 procent.

I stedet for Jørgen Mensen på formandsposten indtræder Tomas Billing.

Foto: Sanne Protin, Jørgen Mensen og Tomas Billing