Den tyske økonomi er presset, og det vil ramme dansk eksport og således også de danske virksomheder, der eksporterer til vores nabo mod syd.

Tysklands seneste bruttonationalprodukt (BNP) er netop annonceret, og det er længe siden, at det har set så skidt ud. Børsen skriver i dag, hvordan landet er ramt af teknisk recession efter flere kvartaler med minus-vækst på BNP.

Mange danske brands har i de seneste år været på eksporteventyr i Tyskland, men det er nok foreløbigt forbi, for vores nabo mod syd rammes nu af den recession, som vi også har frygtet i Danmark.

“Stilstanden i tysk økonomi gør det svært at hente flere ordrer på det tyske marked. Det er formentlig ikke i Tyskland, at vi får et stort eksporteventyr i 2023. Lav ordrebeholdning og en mindsket tro på fremtiden peger på svag vækst i sommerhalvåret. Prognoserne for tysk økonomi svinger lige omkring nulpunktet, så der er ikke udsigt til et buldrende opsving i tysk økonomi,” siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri til Børsen.

Tyskland er Danmarks næststørste eksportmarked. Det gælder generelt for den danske industrisektor, men også specifikt inden for møbelbranchen.

Foto: Unsplash