Den bæredygtige konkurrence FSC Design Award præsenterer i år en stor møbelvirksomhed og en dansk designmesse som nye partnere. På hver sin måde støtter de op om de bedste design i konkurrencen, som i år har FN’s 17 verdensmål i fokus.

FSC Danmark, der er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir, afholder den 13. og 14. november FSC Design Award – en designkonkurrence, der udfordrer danske design- og arkitektstuderende til at tænke i nye baner og forene bæredygtighed med design i træ.

Konkurrencens overordnede mål er at inspirere fremtidens designere til at se mulighederne i træ som et naturligt element i bæredygtigt design. I år har den bæredygtige designkonkurrence fokus på FN’s 17 verdensmål og kan præsentere to nye partnere: Møbelkoncernen Kvist Industries og designmessen Formland.

Kvist Industries er FSC-certificeret og har mere end 50 års erfaring med møbelproduktion. Virksomheden giver i år vinderen af konkurrencen mulighed for et sparringsforløb og udvikling af vinderdesignet, samt en designrejse til Kvist Industries’ fabrik i Letland for at arbejde med en færdig prototype.

”Træ er en del af vores dna, som skal passes godt på. Derfor mener vi, det er oplagt at sprede budskabet om, at design og bæredygtighed sagtens kan forenes. Med vores know how inden for møbelproduktion og udvikling, samt vinderens designkompetencer og nytænkning, glæder vi os til at være en del af projektet og skabe et unikt møbel,” fortæller Malene Lauridsen, salgs- og marketingchef hos Kvist Industries, i en pressemeddelelse.

Formland vil med sit partnerskab invitere 25-30 af de bedste designere til at udstille deres design på Formland Spring 2019.

”Vi er utroligt glade for, at vi som partner til FSC Design Award kan være med til at støtte op om de unge design- og arkitektstuderende og samtidig i et bæredygtigt univers. Vi skal værne om vores klode, og vi skal værne om de dygtige upcoming designere, og når dette kan forenes i ét og samme projekt, så bliver det ikke meget bedre. Vi ser frem til at byde de unge designere velkomne på Formland Spring 2019, hvor de bliver en del af den etablerede designbranche,” siger projektleder på Formland Mai-Britt Risvig Flyvholm i pressemeddelelsen.

Siden 2006 har FSC Danmark med designkonkurrencen udfordret unge designere til at tænke i nye baner, hvor bæredygtighed og design kombineres. Konkurrencen har de seneste tre år været afviklet hos interiørmagasinet Mad & Bolig i Aller Huset.

”Konkurrencen viser gang på gang sit værd, og vi kan tydeligt se, at budskaberne om FSC og bæredygtig træ er noget, de studerende husker. Det oplever vi, når vi i dag mødes med designindustrien, der i stigende grad repræsenteres af tidligere deltagere,” forklarer direktør i FSC Danmark Søren Dürr.

For at imødekomme konkurrencens fokus i år, skal de studerende udvikle deres design, så de understøtter ét eller flere verdensmål inden for bæredygtig udvikling.

Læs mere om konkurrencen her.