Det er igen blevet tid til at uddele Danish Design Award. Se her, hvem der er blandt årets 48 finalister.

Nu nærmer sig tiden for afviklingen af årets Danish Design Award, der hvert år uddeles med det formål at hylde den forskel, som design kan gøre for mennesker, virksomheder og samfund. Dansk Design Center og Design Denmark har nu offentliggjort de i alt 48 finalister, der er med i opløbet om at vinde årets priser. Det oplyser Danish Design Award på sin hjemmeside.

Ved prisuddelingen, der efter planen afvikles den 2. juni 2020, uddeles i alt 12 kategorier, der spænder fra sundhed over ressourcebevidsthed til forbedring af arbejdslivet.

Fælles for de 48 finalisters løsninger er, at de tilsammen giver et billede af, hvad der rører sig inden for design netop nu – både når det gælder nye former og tilgange til begrebet læring eller forskellige former for interaktion mellem digitale platforme og fysisk aktivitet, lyder det fra Danish Design Award.

”Løsningerne indgyder tillid til, at positive forandringer er mulige og viser designernes gå-på-mod til at løse klimaudfordringer, konflikter mellem mennesker, tilgodese menneskers behov, skabe muligheder for inspirerende læring, bryde med vanetænkning og innovere, eksempelvis ved at bruge kunstig intelligens med mennesket og planeten i fokus,” udtaler juryformand, Christina Halskov, der mener, at de 48 finalister repræsenterer de positive kræfter, der er til stede i design og de områder, der skal fokuseres på i 2020 og fremadrettet.

Vinderne udvælges af en international jury, og prisuddelingen gennemføres i samarbejde mellem Dansk Design Center og brancheorganisationen Design Denmark. Foruden i de 12 kategorier uddeles også prisen ’People’s Choice’.

Konkurrencens 12 kategorier kan alle ses ved en udendørs udstilling på Bryghuspladsen i København til og med ultimo maj 2020.

Se alle Danish Design Award 2020-finalisterne her.