Mette Ditmer Design har lagt sag an mod Jysk, da virksomheden mener, at Jysk har kopieret flere produktserier med design til badeværelset.

Mette Ditmer Design i Silkeborg, der designer og forhandler interiør og tekstil til hjemmet, mener, at Jysk har kopieret fire produktserier til badeværelset. Jysk, der har butikker i 52 lande, og som sælger produkterne i både ind- og udland, afviser alle beskyldninger. Det skriver Finans.

Sammen med advokat Johan Løje vurderer Mette Ditmer, at Jysk har krænket rettighederne til produktion, salg og markedsføring. Mette Ditmer har derfor valgt at gå i fogedretten med en sag om kopiering.

“Vi mener, at det er utroligt vigtigt for den danske designbranche, at der slås meget hårdt ned på de store discountgiganter, der til stadighed udnytter de mindre designvirksomheder og lukrerer på deres ideer og lange, dyre produktudvikling, markedsføring og ikke mindst deres brandværdi,” udtaler Mette Ditmer i en pressemeddelelse tilsendt 365DESIGN, og fortsætter:

“Desværre kræver det rigtig mange ressourcer at gå op imod giganterne, så for det meste går det ustraffet hen, når de krænker andres rettigheder. De har jo, i forhold til mindre virksomheder som vores, uanede økonomiske ressourcer til at trække en sag i langdrag, og dertil kommer, at de har deres egne interne jurister. Vi andre skal bruge både tid og penge, som vi ikke har i overflod af, til at forsvare vores rettigheder og vores overlevelse som design-brands.”

Det bekymrer Mette Ditmer, at Jysk har valgt at markedsføre omtalte serie med billeder, hun mener, ligner Mette Ditmer Designs til forveksling.

“Det betyder jo, tilsigtet – mener vi, at forbrugere kan tage fejl af produkterne. Det er ekstra beklageligt for os, idet kvaliteten på Jysk-produkterne ligger meget langt under vores. Det udvander samtidig vores designserier, hele vores konceptuelle kollektion og vores brandværdi,” udtaler hun.

 

Jysk afviser

Rune Jungberg Pedersen, der er kommunikationsdirektør hos Jysk, afviser i artiklen bragt i Finans i midlertidig alle beskyldninger.

»Selvfølgelig kopierer vi ikke. Der er i dag mange produkter, som i et eller andet omfang ligner hinanden. Leverandører lader sig inspirere af hinanden. For de omtalte fire produktserier i denne sag er en stribe andre udbudt til salg i forskellige kæder – og de ligger også inden for samme inspiration,« siger Rune Jungberg Pedersen han til Finans.