Den danske møbelvirksomhed har været på shopping i egne rækker. Opkøbet skaber mulighed for fuld produkt palette inden for dørene.

Cane-Line, der er kendt for at lave eksklusive udendørsmøbler, har erhvervet sig en pude- og hyndefabrik i Litauen. Det drejer sig om Bee-Com UAB, der foruden at have været en tæt samarbejdspartner for Cane-Line i 40 år også er møbelfabrikantens største kunde.

Bee-Com UAB producerer Cane-Lines hynder og puder, og det er en del af en langsigtet strategi om at kunne tilbyde full service inden for dørene, at ideen om opkøbet er opstået. ”Vi er meget glade for købet af dette 40 år gamle partnerskab. Det er vores hensigt at fortsætte business as usual, og vi ser meget frem til at være ejer og leverandør af denne del af forretningen i vores designvirksomhed, samt at kunne udvikle Bee-Com UAB yderligere i fremtiden,” siger Cane-Lines ejer Brian Djernes i en pressemeddelelse.

 

Det bliver i familien

Samarbejdet mellem de to virksomheder begyndte i 1982, hvor Cane-Line hed Sika-Design og Bee-Com UAB hed S.A. Lunggaard ApS og var beliggende i Tinglev. I 1999 rykkede Bee-Com til Litauen, men det var naturligt at Cane-Line beholdt sin pude- og hyndemager trods afstanden, for samarbejdet fungerede godt.

Derfor var beslutningen også nem for Bee-Com UAB, da der skulle søges efter en ny ejer.

”Da jeg tog beslutningen om at sælge Bee-Com UAB, var det et naturligt skridt for mig, at det blev til Cane-Line grundet vores mangeårige og positive samarbejde. Jeg ønskede en ny ejer, som jeg kendte kvaliteten af, og som kunne føre forretningen progressivt videre,” fortæller direktør Steen Lynggaard.

Virksomheden fortsætter produktionen i Litauen og får navnet Cane-Line Lithuania, UAB, og der søges i dag efter en lokal produktionschef til at stå for den daglige drift. Det er anden gang Cane-Line opkøber en leverandør.

 

Foto: Cane-Line