Siden retten satte virksomheden under konkursbehandling i juli, har hverken grundlægger eller den administrerende direktør kunnet redegøre for forløbet.

Et bæredygtigt forretningskoncept er ikke ensbetydende med en bæredygtig forretningsmodel. Det har man måttet sande hos den Fredericia-basserede møbelvirksomhed Wood Studio ApS, der indtil for nylig genskabte og videresolgte brugte møbelklassikere. Nu er virksomheden erklæret konkurs, men i kølvandet på begæringen er der opstået en del ubesvarede spørgsmål.

For selvom konkursbehandlingen af Wood Studio begyndte den 3. august ved retten i Kolding, så blev selve konkursbegæringen, ifølge konkurser.dk, indleveret allerede den 10. juli.

Ydermere har forløbet om Wood Studios konkurs været præget af både tavshed og uvidenhed. Fredericia Dagblad har forsøgt at få både grundlægger Christina Koch Petersen samt direktør Heinrich Ilskov Jessen i tale, men de to har ikke bidraget med oplysninger om, hvem der reelt stod i spidsen for Wood Studio, da møbelfirmaet gik konkurs.

Overfor Fredericia Dagblad har Christina Koch Petersen meddelt, at hun ikke er klar til at sige mere om konkursen, mens Heinrich Ilskov Jessen, der ifølge CVR-registret står som Wood Studios ejer og direktør, refererer til sig selv som ‘proforma-ejer’, og i øvrigt oplyser til avisen, at han ikke ved, hvem der begærede virksomheden konkurs.

Konkursen har ikke været nævnt nogen steder på Wood Studios egen hjemmeside eller webshop, der var aktiv indtil den 9. august om aftenen.

Foto: Unsplash