Forskning viser, at et lille mønster på størrelse med et komma kan være med til at stoppe kopivarer og dermed mindske en milliardindustri.

Kopibranchen er en milliardindustri på verdensplan, men nu skal ny forskning sætte en stopper for kopivarer. Det skriver Ingeniøren, som har talt med en af forskerne bag den nye metode, Thomas Just Sørensen.

Metoden skal give hver enkelt vare et unikt mønster, som kan bruges til at bekræfte om den pågældende vare er ægte. Mønsteret er på størrelse med et komma, og det vil derfor kunne benyttes på alle former for produkter. Det vil sige, at uanset om der er tale om designermøbler, tøj eller medicin, så vil det unikke mønster hjælpe køberne med at verificere produktet.

Der findes allerede andre metoder, som kan bruges til at stoppe massekopiering, men de er enten lette at kopiere eller meget dyre.

”Hvis du er god til at kopiere ting, så er det ikke svært at kopiere et vandmærke. Det er bare at købe det rigtige udstyr,” fortæller Thomas Just Sørensen, til Ingeniøren.

I samme forbindelse understreger Thomas Just Sørensen overfor Ingeniøren, at der stadig er tale om grundforskning, men at teknikken snart vil kunne anvendes i praksis.

Kilde: Ingeniøren