En inhalator mod migræne, en ny energiløsning i Nordhavn, en dansk cykelsti i Kina og det ikoniske Velux-vindue er blandt vinderne til dette års Danish Design Award.

Siden 2016 har Dansk Design Center og Design Denmark hyldet værdiskabende dansk design. Mandag aften var det igen blevet tid til at uddele de 14 guldfarvede awards i Industriens Hus i København, da Danish Design Award blev afholdt for fjerde gang.

Med Danish Design Award ønsker Dansk Design Center og Design Denmark at sætte fokus på effekten af design, der skaber værdi i hverdagen, samfundet og erhvervslivet.

”I år ser vi danske designere shine med deres dybe forståelse af, hvordan design kan være med til at gøre verden til et bedre sted for den enkelte og for samfundet. Her er høj kvalitet i idé, udførelse og den æstetiske stillingtagen både i livsstilsrelaterede produkter og digitale løsninger,” fortæller Abelone Varming, der er adm. direktør hos Design Denmark.

Prisens 14 kategorier spænder fra design, der skaber arbejdspladser eller sparer ressourcer, til design, der skaber bedre sundhed eller udgør et visionært koncept.

Danish Design Award 2019. Foto: Henning Hjort
Vindere af Danish Design Award 2019

BETTER LEARNING – Nordic Rebels 2018

BETTER WORK – Sitecover

FEEL GOOD – Flindt Wall

GAME CHANGER – The Orb

HEALTHY LIFE – Rehaler

LIVEABLE CITIES – Xiamen Bicycle Skyway

MESSAGE UNDERSTOOD – Kofoeds Skole

OUTSTANDING SERVICE – My Digital Care Guide

SAVE RESOURCES – Upcycle Studios

ICON AWARD – The Velux Window

NEW JOBS – Lakrids by Bülow

YOUNG TALENT – Maria Viftrup

VISIONARY CONCEPTS – EnergyLab Nordhavn

PEOPLE’S CHOICE – SubReader

 

Du kan læse mere om årets vindere her.