To danske brands vinder designpriser

C.F. Møller Architects er blevet tildelt en pris i Tyskland, mens Nordlux har modtaget to priser ved årets Red Dot Design Awards.

Midt i coronakrisetiden har der været plads til begejstring hos to danske designbrands, der i løbet af den seneste uge har modtaget internationale designpriser.

Den danske lampeproducent Nordlux, der i 2017 blev opkøbt af en belgisk lyskildeproducent, har ved dette års internationale designpris Red Dot Design Award modtaget hele to priser. Det oplyser Nordlux i en pressemeddelelse.

Det er de to produkter ’Stay bord’ og ’Stay væg’ designet af Maria Berntsen i serien ’Design for the People’, der hver har modtaget en pris i kategorien ’Product Design’.

”Vi er stolte over, at vi for fjerde år i træk har vundet Red Dot Awards. I vores arbejde med Design For The People bestræber vi os på, i tæt samarbejde med nogle af Danmarks bedste designere, at udvikle design, som kan bidrage positivt til folks hverdag – både æstetisk og funktionelt,” siger adm. direktør Nordlux, Niels Jakobsen.

 

C.F. Møller hædret i Tyskland

Også hos arkitektfirmaet C.F. Møller er der grund til begejstring. Stolen R.U.M., der er designet af C.F. Møller Architects og produceret af Wehler, har nemlig modtaget en pris ved årets ’Green Product Award’ i München i Tyskland. Det skriver C.F. Møller Architects på sin hjemmeside.

R.U.M. står for ’Reused Materials’, og stolen er en bæredygtig stol med plastskaller fremstillet af fiskenet, som samles op fra verdenshavene.

”Med R.U.M-stolen har vi ydet et lille bidrag til en løsning af problemet med plast i havene ved at arbejde med havplast som en ressource.  Det har været en væsentlig drivkraft i designet af stolen at dokumentere, at det er muligt at upcycle havplast til et smukt og anvendeligt møbel,” udtaler afdelingschef i Industrial Design og designer og arkitekt maa, Jon Brøcker, og fortsætter:

”Det er dejligt, at andre også synes, det er lykkedes, og vi er selvfølgelig glade og stolte over nu at blive anerkendt med en Green Product Award.”

Green Product Award er siden 2013 årligt blevet uddelt til de bedste innovative og bæredygtige produkter og tjenester og er både rettet mod nationale, internationale, etablerede og nystartede virksomheder.