Ifølge den svenske blogger og trendekspert Trendstefan er planter fortsat et populært element i indretningen. Plantetrenden har længe været over os, og vi ser fortsat en udvikling i prioriteringen af, hvilke planter vi vælger at indrette os med. Trendstefan mener, at særligt fem tendenser kommer til at spille en central rolle nu og i nærmere fremtid.

 

1 | Farver

Farver er allerede et hit. Særligt er de sarte pastelfarver dominerende, når vi kigger på afskårne buketter og tørrede blomster, der er spraymalet i de afdæmpede toner. Botanikken behøver altså ikke kun at være grøn og naturlig, men den må også gerne være legende og bearbejdet.

Foto: Stalksandroots

 

2 | Gavnlige effekter

Vi bliver i stigende grad mere bevidste om planters gavnlige effekter og er oftere på udkig efter planter, der kan bidrage med mere end blot det visuelle. Planter kan bidrage til et bedre indeklima, og der er særligt fokus på planter til soveværelset, som kan rense luften og skabe et bedre søvnmiljø.

Foto: Pexels

 

3 | Antiforbrugerisme

I forlængelse af ovenstående tema bliver vi også mere bevidste om vores købsadfærd. Som et opgør med overforbrug og køb-og-smid-væk-kulturen, bliver vi mere bevidste om at dele stiklinger eller bytte planter med venner og bekendte frem for at købe nyt.

Foto: Ikea

 

4 | Instagram-venlig

Ingen regel uden undtagelse. Trods et øget fokus på sundhed og forbrug er de sociale medier og selviscenesættelse stadigvæk en stor tendens. Planter er populære motiver på de sociale medier, og Trendstefan ser en stigende tendens til gruppering af planter i indretningen. Frem for at have sine planter spredt i hele hjemmet, skal de nu samles pænt, så de skaber et stilleben og udgør et instagram-venligt billede.

Foto: Fermliving

 

5 | Personlighed

Ligeledes er der en stigende interesse for planter med et særligt udtryk, der kan afspejle, hvem vi er. Det må gerne være unikke planter der skiller sig ud og vækker opsigt:Planter med særlige karaktertræk, der komplimenteres af krukker med et særligt udtryk, som understreger vores personlige stil.

Foto: Littlegreenworld