Finalefeltet bød på 53 designløsninger, og nu er vinderne i de forskellige kategorier fundet. Se, hvem fra design- og møbelbranchen der er blandt prismodtagerne. 

I starten af november kunne Danmarks nationale designpris, Danish Design Award, løfte sløret for de 53 designløsninger, som havde fundet vej til finalefeltet. 

Torsdag den 25. november kunne interesserede overvære prisoverrækkelsen, som blev sendt live via Facebook fra Fredericia Furnitures showroom i København. 

Her blev priserne i de 15 forskellige kategorier uddelt – alle udvalgt af en international ekspertjury bestående af blandt andre Lene Tanggaard, rektor og professor på designskolen i Kolding, Anders Lendager, CEO og stifter af Lendager Group, og Ann-Louise Sommer, direktør for Designmuseum Danmark.

 

Feel Good-tæppe løb med pris

En håndfuld brands og virksomheder fra den danske design- og møbelbranche var med i finaleopløbet.

I kategorien Feel Good – Furniture løb Laura Bildes og Linnea Ek Blæhrs New Wave-tæppekollektion for Ege Carpets med prisen foran KBH Tube-lampen fra Københavns Møbelsnedkeri, spisebordsstolen 2,1 kg of Elegance fra Hans Sandgren Jakobsen og Asahi Wood samt Takts Arc Chair. 

Om A New Wave forklarer juryen:

”Dette er et smukt gulvtæppe produceret af plastik fra havet. Udtrykket er inspireret af sand og vand. Gulvtæpper kan være lette at overse i denne kategori, men dette produkt fortjener særlig opmærksomhed. New Wave tæppet er af meget høj designkvalitet og er tilmed Cradle to Cradle-certificeret.”

 

Og årets Game Changer er…

Årets Game Changer blev tildelt det digitale værktøj Målbar, der gør det muligt for virksomheder helt konkret at måle deres klimabelastning på enkelte produkter. 

”Målbars softwareredskab giver møbelindustrien et nyt værktøj der kan levere data om hvilket klimaaftryk forskellige designvalg efterlader. Løsningen skaber mulighed for innovation og lige betingelser, når det kommer til sammenligning af forskellige designløsninger og produkter. Det er en kompleks opgave, som Målbar adresserer, og som skaber mange nye muligheder gennem en praktisk og meget transparent tilgang. Værktøjet er meget tilgængeligt og let at anvende, og så giver det mening, at produktet er skabt i Danmark, som har en stærk møbelhistorik. Dette er en helt ny klasse af designværktøjer,” lyder det fra juryen. 

Hos stifterne bag Målbar er der tydligt stor glæde at spore. Jakob Aaen, CCO hos Målbar, forklarer, hvordan prisen betyder alverden for den lille virksomhed, der kun på halvandet år har fået rigtig godt vind i sejlene.

“Anerkendelsen giver os fornyet energi til at gøre bæredygtighedsdiskussionen målbar og operationel. For det er netop det, vores værktøj kan: afsløre klimaeffekterne og skabe muligheder for at reducere dem. Og det gælder ikke kun møbelbranchen. Producenter og forhandlere af brugskunst, køkkener, messestande og tæpper har også stor gavn af vores værktøj, og på sigt kan vi udvide og udvikle det til endnu flere brancher og regne på endnu flere bæredygtighedsparametre. Slutteligt vil jeg udtale min allerstørste respekt for juryens visionære beslutning om at tildele en designpris til en digital software løsning og ikke alene til fysiske produkter,” lyder fra fra Jakob Aaen i en pressemeddelelse.

 

Se alle årets vindere her. 

Danish Design Award er et samarbejde mellem Dansk Design Center og Design Denmark. Vinderne fejres ved en reception hos Dansk Industri den 9. december 2021.

 

Foto: A New Wave