Brandaktivering og iscenesættelse er ifølge to virksomhedsledere en af coronakrisens største tabere. Nu går de sammen om at rådgive virksomheder til at øge fokus på branding ved at rykke det kreative op på ledelsesniveau.
Krisetider er for mange lig med sparetider – især når krisen medfører så megen uvished som Covid-19. Flere virksomheder er nødsaget til at fyre eller hjemsende medarbejdere på lønkompensation, der resulterer i flere marketing- og PR afdelinger med skåret ansatte, budgetter og råderum.
Som følge af nedlukningen af butikker, showrooms og messer er en af de helt store tabere ofte virksomhedernes brandaktivering og iscenesættelse – og det er noget, som et nyt samarbejde mellem en kreativ direktør og en ledelsesrådgiver, vil gøre noget ved. Det oplyses i en pressemeddelelse.
Krisen kan nemlig også ses som en mulighed. En mulighed for blandt andet at fokusere på virksomhedens brandstrategi og nødvendigheden i at prioritere udvikling på et solidt fundament og fortsat se langsigtet.
Det er på dette grundlag, at den kreative direktør og rådgiver Uffe Buchard sammen med ledelsesrådgiver Lene Nygaard har indledt et samarbejde, som har til formal at tilbyde virksomheder konkrete rådgivningstiltag kaldet ’Progress & Change Sessions’. Rådgivningen skal sikre koblingen mellem forretning, organisering og brandidentitet.
”Vi oplever, at de stærkeste og mest langtidsholdbare indsatser sker, når ansvaret for virksomhedens identitet forankres og gennemsyres via en topledelse, der sætter retning for brandet. Alt for ofte overlades arbejdet med at skabe den rette positionering til den enkelte kampagneindsats eller til den enkelte medarbejder i marketingafdelingen. Derved opstår der ofte en slingrekurs hen ad vejen, især når der er udskiftning i personalestaben, og en ny ansvarlig i marketing skal sætte sit aftryk. Og lige præcis derfor vil vi gerne hjælpe med at sætte positionering på dagsordenen i direkte dialog med ledelsen,” siger Uffe Buchard.
”Jeg synes ofte, der opstår en kløft mellem det, der sker i ledelseslokalet, når vi drøfter udvikling eller opstart af nye forretningsområder – og den kreative eksekvering af en strategi. Mange gange bliver strategiarbejde og forventninger hertil for langhårede og ender som en halvhjertet plan eller en flot præsentation, som bliver for generel og uvedkommende. Alternativt bliver en simplificeret udgave af arbejdet skudt videre til de kommercielle led i organisationen, som ubevidst griber opgaven for letbenet an. Og det er simpelthen så ærgerligt,” forklarer Lene Nygaard videre.
De vurderer begge, at det nye tiltag vil være relevant for virksomheder, der har brug for at arbejde målrettet med branding eller re-branding og som vil sikre, at det visuelle udtryk hænger sammen med de forretningsmæssige valg og det organisatoriske ståsted.
Foto: Lene Nygaard og Uffe Buchard