Da den 27-årige møbelforhandler Ib Laursen solgte sin allerførste stol i 1971, havde han nok ikke kunnet spå, at hans virksomhed 50 år senere ville blive en af Skandinaviens førende leverandører af brugskunst.  

For 50 år siden den 15. april 1971 – præcis klokken 11.15 – solgte den dengang 27-årige møbelforhandler Ib Laursen sin første stol fra den første butik. Ib Laursen havde overtaget forretningen Ny Form i Ribe, og nu 50 år senere er virksomheden under navnet Ib Laursen ApS vokset til en af de største leverandører af brugskunst i Skandinavien.

Med et 50-års jubilæum i baggagen kan Ib Laursen nu bryste sig af at være repræsentere i 5.000 butikker og onlineshops i 30 lande verden over. I 40 af årerne har Ib Laursen haft hovedkontor i Øster Vedsted, der den dag i dag tæller 10 store haller, 3.500 varenumre og 15.000 kvadratmeter med lager, pakkeri og administration.

Gennem alle årerne har det gode købmandsskab og et veludviklet netværk været nøglen til Ib Laursens succes, forklarer virksomheden i en pressemeddelelse i forbindelse med jubilæet.

 

Et familieforetagende

Ib Laursen har gennem årerne haft familien med tæt på sidelinjen. Hustruen Tove Laursen var med, da Ib Laursen i 1980’erne valgte at sælge butikkerne i Ribe og på Rømø. I stedet faldt valget på at satse på engroshandel med import af varer fra Asien. En forretningsmodel, som stadig er fundamentet for virksomheden i dag.

Også sønnen Peter Laursen har fået en afgørende plads i virksomheden. I 2003 trådte Peter Laursen ind i virksomheden som salgschef efter at have arbejdet fem år i Asien hos blandt andre Den Danske Ambassade i Beijing og ISS i Kuala Lumpur.

Et generationsskift blev gennemført i 2006, hvor Peter Laursen fik rollen som adm. direktør, mens Ib Laursen indtog posten som seniorrådgiver. Siden sin tiltræden har Peter Laursen især udviklet virksomhedens websalg og messeaktiviteter, men de grundlæggende værdier er fortsat de samme efter 50 år.

”Vi fortsætter egentlig bare med det, vi er gode til, og ekspanderer vores service og koncept til nye markeder. Et vigtigt DNA i vores virksomhed er at yde en fantastisk service. Det bruger vi meget energi på, og det er fantastisk at opleve, hvor mange faste og loyale kunder, vi har,” siger Peter Laursen.

 

Ser frem til at fejre flere højdepunkter

Det seneste årti har Ib Laursen modtaget en del anerkendelse med blandt andet ‘Kong Frederik den Niendes Hæderspris’ i 2011 som anerkendelse af fortjenstfuld indsats for Danmarks eksport. Senest modtog Ib Laursen i 2020 prisen som Succesvirksomhed 2020 fra Spar Nord og BDO.

2020 bød også på en ny administrationsbygning, der stod færdig i marts. Bygningens 1.300 kvadratmeter byder blandt andet på et stort showroom.

Grundet coronapandemien har familien Laursen ikke endnu haft mulighed for at indvie den nye bygning. Både Peter, Ib og Tove Laursen ser derfor frem til – forhåbentligt snart – at kunne byde kunder, samarbejdspartnere, ansatte og venner af huset velkommen til at fejre både byggeriet og jubilæumsmilepælen.

Ib Laursens domicil

Foto øverst: Ib og Peter Laursen