Det første årsregnskab fra køkkenkoncern er netop offentliggjort, efter koncernen blev overtaget af en investorgruppe i februar 2018. Den adm. direktør er tilfreds, men der skal stadig arbejdes fokuseret.

I februar 2018 blev Designa A/S heriblandt produktionsfaciliteter og ejendomme overtaget af en investorgruppe. Det betød samtidig, at alle virksomhedens aktiviteter blev samlet under navnet Designa Kitchen Group A/S.

Nu har Designa Kitchen Group landet sit første årsregnskab. Årsregnskabet, der dækker for den 17. november 2017 til 31. december 2018, viser sorte tal på bundlinjen og en solid egenkapital.

Designa Kitchen Group indberetter en bruttofortjeneste på 65,9 mio. kroner og et overskud på 368 t. kroner.

Køkkenkoncernens adm. direktør, Erik Høj, er tilfreds med regnskabet, men understreger, at koncernen ikke er i mål endnu.

”Vi har arbejdet fokuseret og målrettet ud fra en klar plan om at genskabe et sundt og solidt fundament for forretningen. Sammen med alle medarbejdere og med den nye ejerkreds i ryggen, er vi lykkedes med en række af disse initiativer,” fortæller direktøren og uddyber:

”Vi har nedbragt de faste omkostninger med et betydeligt millionbeløb, vi er blevet markant mere effektive i vores produktion, og vi er offensive i vores markedstilgang. Men vi er ikke i mål endnu, så der skal fortsat arbejdes fokuseret på at øge driftsindtjeningen og optimere arbejdskapitalen.”

Egenkapitalen sniger sig tæt på de 30 mio. kroner, da den ved udgangen af 2018 slutter på 29,8 mio. kroner.

I 2018 investerede Designa i etableringen af en ny retail-organisation i håb om at få et bedre fodfæste i de store danske og norske byer. Køkkenkoncernen åbner derfor i foråret 2019 en 500 kvadratmeter flagskibsbutik på Gl. Kongevej i København og ligeledes en i Skøyen i Norge.

Ifølge Erik Høj er forventningerne til det igangværende regnskabsår et øget aktivitetsniveau og vækst i driftsresultatet. Køkkenkoncernen vil også forsæt investere kraftigt i butiksporteføljen i både Danmark og Norge. I december 2018 lancerede Designa to helt nye brandwebsites i Danmark og Norge.

Nøgletal for Designa Kitchen Group A/S

(i 1000 kroner) 2018
Bruttofortjeneste 65.950
Driftsresultat 2.385
Årets resultat 368
Egenkapital 29.869

Foto: Designa Kitchen Group, Erik Høj, adm. direktør for Designa Kitchen Group.