Trods god omsætningsvækst i tredje kvartal af 2021 kæmper køkkenkæmpen TCM Group med forstyrrelser i forsyningskæden og prisstigninger på råvarer. ”Vi er i en hidtil uset situation med betydelig ustabilitet og udfordringer,” lyder det fra direktøren.

Solid efterspørgsel på nye køkkener får køkkenkoncernen TCM Groups omsætning til at vækste markant i tredje kvartal af 2021. Råvarepriser på himmelflugt og store udfordringer i forsyningskæden presser dog indtjeningen.

Køkkenkæmpen, der repræsenterer de tre brands Svane Køkkenet, Tvis og Nettoline, oplever fra den 1. juli til den 30. september en like-for-like vækst på 10 procent.

Omsætningsvæksten ender dog på 6,1 procent – svarende til en omsætning i kroner og øre på 262,4 mio. kroner – på grund af frasalg af en Svane Køkkenet butik i København samt Kitchen.dk

 

Indtjening lider under to problemer

Fremgangen i omsætningen er dog ikke nok til at hive indtjeningen op. Den justerede EBIT ender i trejde kvartal af 2021 på 31,7 mio. kroner, mens resultatet i tredje kvartal af 2020 sluttede på 33,1 mio. kroner.

Ifølge direktør Torben Paulin skyldes faldet i indtjeningen blandt andet udfordringer i forsyningskæden.

”Vi er i en hidtil uset situation med betydelig ustabilitet og udfordringer i forsyningskæden på tværs af hele køkkenbranchen. Det fører til løbende afhjælpning for at sikre så høj leveringssikkerhed som muligt, hvilket genererer ekstra omkostninger og derved en midlertidig negativ indvirkning på indtjeningen på kort sigt,” forklarer direktøren.

Også stigende råvarepriser presser TCM Group. I juni varslede køkkenkoncernen prisstigninger fra den 1. september for at afværge de værste effekter af de forhøjede priser på råvarer.

Med det nye kvartalsregnskab genoptager køkkenkoncernen sine forventninger til hele årets omsætning i intervallet 1.090-1.120 mio. kroner, mens den justerede EBIT skæres ned til niveauet 148-155 mio. kroner.

 

Foto: Svane Køkkenet