Markant underskud er fortid: Møbelkæde med bedste resultat i 10 år

Efter mange år med stort minus på bundlinjen leverer møbelkæden nu et forbedret resultat. Store ændringer de sidste to år viser sig nu i resultaterne.

I en årrække har den Lars Larsen Group-ejede kæde Ilva leveret store underskud.

Nu ser det ud til, at møbelkæden har fået vendt udviklingen. I en pressemeddelelse løfter Ilva sløret for, at kæden i 2019/20-regnskabet leverer et resultat tæt på nul. Omsætningen lander på 1,5 mia. kroner i 2019/20, mens resultatet af den primære drift slutter på -10 mio. kroner.

Fremgangen i regnskabet et med til at understrege den plan, som Ilva har lagt for den fremtidige udvikling.

”Enhver, der har fulgt Ilva, ved, at vi har været gennem nogle udfordrende år, hvor vi har taget nogle meget store beslutninger. Ikke mindst beslutningen om at sammenlægge Ilva og Idémøbler, så vi kunne fokusere 100 procent på Ilva-brandet, var vanskelig. Men udviklingen og årsresultatet viser, at den var rigtig”, siger CEO Rami Jensen.

 

Digital satsning

Udover sammenlægningen med Idémøbler har Ilva gennemgået ændringer i sin markedsføringsstrategi. Møbelkæden er gået væk fra husstandsomdelte tilbudsaviser og satser nu mere digitalt.

”Også på det punkt kan vi se, at vi har timet det rigtigt, i forhold til kundernes ønsker, og jeg er glad for at kunne konstatere, at Ilva er blevet endnu mere relevant for danskerne i det seneste år,” lyder det fra Rami Jensen, der også fortæller, at Covid-19 kort satte en stopper for salget, som dog accelerede hen over sommeren.

”Vi har haft nogle rigtig gode måneder, som vi ikke engang kan se den fulde effekt af i årsregnskabet. Det skyldes, at vi leverer mange speciallavede møbler, som er solgt, men som først bliver talt med i vores regnskab, når varen er leveret til kunden. Det betyder, at vi kan glæde os over en rigtig god begyndelse på indeværende finansår.”

 

Lover overskud i 2020/21

Ambitionerne om et overskud i det kommende regnskabsår er nu stor. Rami Jensen har nemlig lovet ejerne i Lars Larsen Group, at Ilva vil give overskud i regnskabsåret 2020/21.

”Ilva har været igennem en lang periode med underskud år efter år, og det er klart, at det påvirker alle medarbejdere i virksomheden. Derfor er jeg også utrolig glad for, at vi præsterer bedre end planlagt, og at vi kommer ud af indeværende regnskabsår med et overskud, hvis vi følger kurven. I form af Lars Larsen Group har Ilva en meget tålmodig ejer. Men det er klart, at alle medarbejdere i Ilva ser frem til, at vi i fællesskab kan bidrage til at øge overskuddet i Lars Larsen Group frem for at reducere det,” siger Rami Jensen.

Ilva har 42 bolighuse i Danmark, otte i udlandet, og beskæftiger omkring 900 medarbejdere.

Foto: Ilva