Tilfredsheden er stor hos den Lars Larsen Group-ejede møbelvirksomhed, der trods et mindre fald i omsætningen løfter overskuddet før skat til nye højder. Samtidig annoncerer virksomheden, at Torben Villadsen træder af som CEO efter næsten 25 år i virksomheden. 

I 2017/18 dykkede resultatet hos Actona Company A/S, der er ejet af Lars Larsen Group. Årsagen var en fusionering med Interstil A/S, der medførte en række omkostninger. Allerede året efter vendte Holstebro-virksomheden udviklingen – omsætningen steg med 153 mio. kroner til 1,9 mia. kroner, mens indtjeningen før skat blev mere end fordoblet med sit resultat på 136 mio. kroner.

Sidste regnskabsperiodes positive takter fortsætter ind i det nye regnskab for 2019/20, som sætter ny rekord.

På trods af et år med udfordringer i møbelvirksomhedens supply chain og et mindre fald i omsætningen fra 1,9 mia. kroner i 2018/19 til 1,8 mia. kroner i 2019/20, stiger overskuddet til 167 mio. kroner før skat. Det oplyser Actona Company i en pressemeddelelse.

Overskuddet før skat er således steget med 22 procent, og det vækker stor tilfredshed hos direktør Torben Villadsen.

”Det har været et meget specielt år, også for Actona Company. Som global virksomhed med kunder, leverandører og medarbejdere over det meste af verden har vi navigeret i et marked, der de sidste måneder af regnskabsåret har været betydeligt mere volatilt end sædvanligt. Jeg er derfor meget taknemmelig for det helt fantastiske engagement, som vores ledere og medarbejdere har vist. Deres omstillingsparathed og vilje til at få tingene til at lykkes har haft helt afgørende betydning for det gode resultat,” lyder det fra direktøren i pressemeddelelsen.

 

Online vækster, og fremgangen fortsætter

Hos Actona Company glæder de sig over, at de i løbet af regnskabsperioden har nået målet om at øge markedsandelen inden for onlinehandel.

”Jeg er glad for, at selv gennem et usikkert år har vores bestyrelse ikke rystet på hånden, men fastholdt vores strategi om at investere yderligere i vækst. Blandt andet ved at sikre vores forhandlere flere og bedre informationer om vores møbler, ligesom vi investerer i bedre it-integration,” siger Torben Villadsen, der fremhæver Actona Companys globale setup som en stor fordel især i tider, hvor der er rejserestriktioner.

Ifølge direktøren fortsætter den positive udvikling ind i den nye regnskabsperiode, hvor der blandt andet er sat omsætningsrekord i september.

”Vi har set, at forbrugerne i store dele af verden har valgt at bruge flere penge på deres hjem og dermed også på møbler. Det betyder, at vi har fået en rigtig flot begyndelse på indeværende regnskabsår, hvor vi både har historisk mange ordrer og satte ny omsætningsrekord i september,” forklarer Torben Villadsen.

 

Direktøren træder af

Efter offentliggørelsen af regnskabet har Torben Villadsen valgt at stoppe som CEO.

”Jeg har gennem længere tid haft lyst til at have en lidt mere fri kalender og udfordre mig selv på en ny måde. Der er et godt og stærkt team i Actona, som skaber fantastiske resultater, og derfor føler jeg, at det er det rette tidspunkt til at give stafetten videre,” lyder forklaringen fra Torben Villadsen, som har været en del af Actona Company i næsten 25 år.

Den nye mand i direktørstolen bliver den nuværende CEO hos Flügger Group, Jimmi Mortensen, der tiltræder stillingen senest den 1. april 2021.

Allerede tidligere på året luftede Torben Villadsen tankerne om at forlade Actona Company. Så ramte coronakrisen, og Torben Villadsen blev ved roret for at få virksomheden på rette kurs gennem krisen.

”Torben delte sine tanker om, at han gerne ville forlade Actona for mange måneder siden. Men da coronakrisen ramte, lovede Torben at blive og gøre sit allerbedste for at styre Actona godt igennem krisen. Det viser alt om Torbens værdier og dedikation til virksomheden,” forklarer bestyrelsesformand i Actona Company og CEO i Lars Larsen Group, Jesper Lund.

Actona Company, der har hovedkontor i Holstebro, beskæftiger over 1.350 medarbejdere på verdensplan. Virksomhedens produktion finder primært sted i Asien og Østeuropa. Derudover ejer og driver Actona Company sit eget tradingselskab i Kina og to polsterfabrikker i henholdsvis Ukraine og Kina.

Foto: Actona Company, Torben Villadsen