Danskerne handlede for et trecifret millionbeløb og satte e-handelsrekord på årets Black Friday.

Det blev spået flere steder, at årets Black Friday ville sætte rekord på internettet, og trods meldinger om danskernes mistillid til dagens udsalgspriser har de handlende i år sat e-handelsrekord på dagen.

Tal fra blandt andet MobilePay har vist, at Black Friday med en omsætning på godt 750 mio. kroner har været onlineshoppingens største handelsdag. Det skriver Foreningen for Dansk Internethandel, FDIH.

”Black Friday er uden tvivl e-handlens største handelsdag. Omsætningen er steget med 50-60 procent i forhold 2018, og der har været fuld aktivitet hele dagen igennem. Et forsigtigt bud er, at vi runder 750 mio. kr. i omsætning alene på selve Black Friday,” udtaler direktør i FDIH, Niels Ralund.

 

En vild dag hos MobilePay

Det er særligt hos betalingstjenesten MobilePay, at Black Friday har ladet sig mærke. På dagen er der på tjenesten omsat for mere end ti gange mere end fredagen før. På årets Black Friday er MobilePay blevet brugt 556.000 gange og har omsat for 376. mio. kroner.

”Vi har haft en vild dag hos MobilePay. Målt i kroner og ører er vi steget 65 procent, og antallet af betalinger er vokset med 77 procent. Der var mest tryk på mellem kl. 21.00-22.00, hvor vi havde 40.000 betalinger, der tilsammen omsatte 26 mio. kroner,” udtaler ansvarlig for MobilePay Online, Lars Green, til FDIH.

Også på alle netbetalinger gennem andre e-handelsbetalingstjenester som QuickPay og DIBS har der været større omsætning på årets Black Friday, oplyser FDIH.