Efter flere måneder med store udsving stiger detailsalget med 0,9 procent i maj. Hermed rammer detailsalget i maj det tredjehøjeste niveau nogensinde målt.

Der er for alvor kommet gang i kasseapparaterne igen efter en lang periode med usikkerhed grundet Covid-19-restriktioner.

Det viser analysen for detailsalget i maj måned 2021 tydeligt. Detailsalget lander nemlig på 115,3 og stiger dermed med 0,9 procent fra april til maj. Det oplyser Danmarks Statistik.

Stigningen får detailsalget i maj til at lande på det tredjehøjeste, der er registreret i statistikkens levetid siden starten af 2000. Det højeste niveau ramte detailsalget i marts 2021, da butikkerne slog dørene op igen.

I perioden marts-maj 2021 ligger omsætningen i detailbranchen 13,7 procent højere end de foregående tre måneder. Udviklingen skal dog ses i lyset af, at perioden december 2020 – februar 2021 var påvirket af nedlukninger grundet coronarestriktioner.

Især to varegrupper hiver detailsalget op i maj. ’Fødevarer og andre dagligvarer’ steg med 0,6 procent, mens ’beklædning mv.’ steg med hele 11,5 procent.

Anderledes så det ud med varegruppen ’andre forbrugsvarer’, der blandt andet tæller internethandel, som faldt med 0,5 procent.

Tallene er korrigeret for prisudvikling, sæsonudsving og effekten af handelsdage.

Foto: Pexels