Detailsalget falder igen, men ligger stadig højere end normalt

Fra juli til august er det generelle detailsalg faldet en smule. Niveauet er dog stadig højere end normalt. Se de nyeste tal for detailkategorierne i design-, møbel- og interiørbranchen. 

Efter et kraftigt fald under nedlukningen af Danmark i marts 2020 har den samlede detailomsætning været stødt stigende frem til juli, hvor detailhandlens salg begyndte at gå nedad igen.

Nu er tallene for august klar, og de viser, at den samlede detailomsætning igen har taget et dyk. Tallene fra Danmarks Statistik viser, at omsætningen i detailbranchen faldt med 1,1 procent fra juli til august.

I august 2020 var den samlede detailomsætning 2 procent højere end i august 2019, når man udelukkende korrigerer for prisudvikling.

På trods af den faldende omsætning i juli og august ligger den generelle detailomsætning fortsat højt. Det samlede detailsalg for juni-august overgår dermed perioden marts-maj med 6,8 procent.

Ser vi på detailomsætningen i branchekategorierne, som vedrører design-, møbel- og interiørbranchen, er tallene for juli 2020 netop offentliggjort.

I branchen Møbelforretninger faldt omsætningen en smule i juni, men steg igen i juli, og indekset har længe ligget over 100. For detailhandel med køkkenudstyr, glas, porcelæn, bestik, vaser, lysestager mv. er tendens omvendt. I denne kategori steg salget i juni, mens det faldt en smule i juli. Indekstallet har dog sneget sig tæt på de 100 siden marts, hvor omsætningen nåede et lavpunkt under nedlukningen af landet. For detailhandlen med husholdnings- eller boligudstyr via internettet toppede omsætningen i april og er sidenhen faldet stødt frem til juli.

Kilde: Danmarks Statistik