En alt for lang sagsbehandlingstid hos Københavns Kommune spænder ben for en spritny Ilva-butik, der endnu ikke har kunnet åbne dørene på trods af, at den har stået klar med varer på hylderne i et halvt år.
Siden efterårsferien i 2021 har den 840 kvadratmeter store, nye Ilva-butik på Strandlodsvej på Amager stået klar med varer på hylderne og personale på gulvet.
Men selv om butikken nu har stået åbningsklar i et halvt, har den ikke kunnet byde en eneste kunde velkommen endnu. Det skyldes, at Københavns Kommune endnu ikke har givet den endelige godkendelse til butikken. Det skriver TV 2 Lorry.
Butikkens udlejer Michael Kloppenborg Jessen har ellers været i god tid med sin ansøgning til kommunen. Allerede den 9. juli 2021 indsendte han ansøgning om, at de tidligere kontorlokaler, som nu er omdannet til butik, måtte åbne.
217 dage er nu gået, og Københavns Kommune er stadig ikke vendt tilbage.
”Det er dybt frustrerende både for mig og for Ilva, og de kunder og gæster, der ellers ville komme i butikken. Vi aner ikke, hvor vi ligger i bunken, vi aner ikke, hvornår vi får besked, og vi aner ikke, hvornår vi får svar på noget som helt,” udtaler Michael Kloppenborg Jessen til mediet.
Overskrider mål for sagsbehandlinger
Ilva-butikken er ikke ene om at opleve lange behandlingstider hos Københavns Kommune. I gennemsnit bruger kommunen 157 dage på at sagsbehandle byggesager med erhvervsejendomme, ifølge KL’s seneste opgørelse fra 2020.
Det er meget længere tid end landsgennemsnittet på 77 dage. Ifølge et servicemål, der er indgået mellem Kommunernes Landsforening og staten, bør sager, som Ilva-butikken på Amager går ind under, ske på 55 dage.
Mange omkostninger for både Ilva og kommunen
Den lange sagsbehandlingstid har resulteret i store omkostninger for Ilva. Butikken har i hele perioden med sagsbehandling og en lukket butik stadig skullet betale husleje og løn til ti ansatte.
Også Københavns Kommune kan lide under de lange sagsbehandlingstider. Sådan lyder vurderingen fra Per Thye Rasmussen, chefkonsulent i Dansk Erhverv.
”Det kan betyde manglende vækst i forhold til virksomhederne. Det buldrer i øjeblikket, vi har mangel på arbejdskraft og vi har ikke behov for, at man ikke kan begynde at producere,” siger Per Thye Rasmussen.
Foto: Ilva