33 år på topposten er slut: Ny Dinesen-direktør er klar

Hos den familieejede virksomhed er direktørposten nu overtaget af en ny mand. Den nye direktør bærer ikke Dinesen-navnet, men har været en del af virksomheden siden 2011.

Direktørstolen hos den familieejede virksomhed Dinesen Floors har siden 1989 været besat af Thomas Dinesen. Nu er posten givet videre til Dennis Stokholm, som siden 2011 har været en del af Dinesen – senest som Operations Director.

”Passion og entreprenørånd har været drivkraften, som har bragt Dinesen til det niveau, vi har i dag. Jeg ser et enormt potentiale i at kombinere dette stærke fundament med en strategisk professionalisering af driften. Med fokus på hovedelementer som mennesker, nærværende og synlig ledelse, struktur, processer og digitalisering, er der meget højt til loftet. Min ambition er at skabe et solidt fundament, så vi kan vækste kontrolleret på både top- og bundlinje. Jeg, og bestyrelsen, har et klart mål om, at forretningen skal vækste væsentligt over de kommende år,” lyder det fra Dennis Stokholm.

Skiftet i direktørstolen har været planlagt gennem fire år, hvor Thomas Dinesen og Dennis Stokholm sammen har arbejdet på at forberede ham til den nye rolle.

 

Familien er ikke ude af billedet

Direktørskiftet markerer ikke kun, at en ny mand skal lede den 122 år gamle virksomhed videre ind i fremtiden, men også at virksomheden nu ikke længere ledes af Dinesen-familien.

Thomas Dinesen slipper dog ikke virksomheden, hvor han fortsat vil indgå i bestyrelsen, mens 75 procent af virksomheden er videregivet til femte generation.

“Efter 10 år i Dinesen kender vi Dennis utrolig godt, og han lever i den grad virksomhedens værdier. Vi har ansat Dennis til denne store opgave, da han både er meget målrettet og har det store overblik, men også evnen til at gå helt ned i detaljen, når der er behov for det. Samtidig kan han med sin meget fine personlighed samle virksomheden, så alle forstår, hvad vi skal og hvorfor,” fortæller Thomas Dinesen

Dinesen har siden etableringen i 1898 haft sit hovedkontor i sønderjyske Jels, hvor virksomhedens karakteristiske plankegulve også bliver produceret. Virksomheden beskæftiger i dag over 100 medarbejdere og har showrooms i Jels, København, Aarhus, London og Oslo. Sidste år udvidede Dinesen sit sortiment og lancerede for første gang en møbelkollektion.

Virksomhedens regnskab for 2019/20 er påvirket af et højt omkostningsniveau samt udskudte leveringer grundet Covid-19. Bundlinjen lander derfor for første gang i mange år med et minus på -6,1 mio. kroner mod et overskud på 9,3 mio. kroner i 2018/19.

 

Topbillede: Fra venstre: Thomas Dinesen og Dennis Stokholm. Foto: Søren Solkær